2019 година е към своя край и е време да

...
2019 година е към своя край и е време да
Коментари Харесай

Кеймбриджският речник определи най-важната дума на 2019 година

2019 година е към своя край и е време да създадем своите равносметки. Така редакторите на Кеймбриджския речник дефинираха думата, която стана най-важна за тази година.

Според специалистите, това е upcycling (рециклиране, наново използване) - основаване на нови неща посредством преправка на ненужни, остарели движимости.

За първи път тази дума се появи в електронния речник през 2011 година, а през последната година броят на запитванията по тематиката upcycling се удвои.

Списъкът с най-използваните думи на 2019 година включва също по този начин още няколко, които се отнасят до екологията, да вземем за пример compostable (който може да се компостира), carbon sink (част от гора, която може да всмуква огромни количества въглероден диоксид и да понижи световното затопляне), preservation ( запазване на естествените ресурси).

„ Вярваме, че позитивната концепция, която е в основата на преработването, притегля повече внимание, в сравнение с самата дума ", изяснява Вендалин Николс - управител по издаването на Кеймбриджския речник.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР