2019 година е изключително трудна и пълна с предизвикателства, но

...
2019 година е изключително трудна и пълна с предизвикателства, но
Коментари Харесай

Ангелкова: 2019 година е изключително трудна за нашия туризъм

" 2019 година е извънредно сложна и цялостна с провокации, само че с много позитивни резултати. " Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

По мотив създалото се напрежение след банкрута на " Томас Кук " Ангелкова съобщи, че сходно нещо е доста мъчно за предугаждане.

По думите й от " Томас Кук " са изпратили на 12 юли публични писма, че са сключили договорка с вложител и са описали стъпките за излекуване на туроператора.

Изключително съществено разбъркване се случва сега на пазара и това непроменяемо дава своите отблясъци, акцентира Ангелкова.

Министър уточни още, че за идната година е очакван специфичен механизъм, който да подкрепя проведения туризъм през рекламата с 15 милиона лв..

Само за месец август 378 милиона са нощувките на хотелите по Черноморието. Това е с 10% повече от друга година. Ангелкова изясни, че юни месец е бил сложен поради изкуствено основана нервност.

От юни до август има над 4.4 милиона задгранични туристи. Има лек спад в националните ни курорти. Има растеж при нощувките, което демонстрира, че туристите тази година са останали за по-дълго време, акцентира тя.

По думите й нощувките от българи по рдоното Черноморие са с растеж над 5.8% спрямо предходната година.

Основно туристите, които посещават страната ни са от Румъния, по-късно Гърция, на трето място са немските туристи, по-късно - тези от Турция, от Сърбия, Русия, Англия. Над 40 хиляди са китайските туристи, посетили България, това е към 50% растеж по отношение на предходната година, добави още Ангелкова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР