2019 г. вече е към края си и остава зад

...
2019 г. вече е към края си и остава зад
Коментари Харесай

Коя е думата на 2019 г.

2019 година към този момент е към края си и остава зад себе си 12 месеца, които ще запомним като времето, в което измененията в климата се трансфораха в световна и наболяла тематика.

Наред с появяването на нов член в кралското семейство на Англия, излизането на първите сгъваеми смарт телефони и присъединението на Дженифър Анистън към Instagram, тематиката за климата е една от най-знаковите за актуалната година.

На това мнение са и хората, които всяка година вписват в Оксфордския речник думата, с която може да бъде запомнена и избрана миналата към този момент година.
 Снимка 445056

Без никаква изненада и сензационност, за дума на 2019 година бе несъмнено словосъчетанието " климатично злополучие ", написа The Guardian.

Според данни на Оксфорд използването на тези две думи се е повишило с 10 796% през последните 12 месеца, а думата " злополучие " към този момент е най-често асоциирана с думата " климат ".
 Климатът, учените и новите предизвестия за световното стопляне
11 000 учени оповестиха “климатично бедствено състояние ”

Отбелязахме следващ най-горещ в историята месец

Голяма роля за това събитие, несъмнено, играят и медиите, които към средата на годината публично трансформираха лингвистичната си терминология и започнаха да употребяват горното фразеология вместо по-меки и ненатрапчиви изрази от рода на " световно стопляне ", " климатични промени ", " климатична рецесия " и така нататък

" Климатично злополучие " звучи доста по-внушително и не можем да го отречем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР