2019 г. се оказа благодатна за фестивала Дни на предизвикателствата

...
2019 г. се оказа благодатна за фестивала Дни на предизвикателствата
Коментари Харесай

14 филма в програмата на 
15-тите Дни на предизвикателствата

2019 година се оказа плодородна за фестивала " Дни на провокациите " в доста връзки. Освен, че фестивалните дни са към този момент четири (2-5 декември), разпределени в две местоположения (Френски институт и УАСГ), а гостите от чужбина са четирима (Еврард Венденбаум, Антоан Жирард, Дион Леонард и Кристоф Дюмарес плюс Жил Бьоф, преподавател в деня на откриването), тази година публиката ще има опция да се наслаждения и на цели 14 кино лентата! Организаторите от магазини " Стената " са подготвили разнообразна кино селекция за феновете на рисковите пътешествия, вълнуващите завършения, алпинизма и катеренето, парапланеризма, бягането, ските и сноуборда, ветроходството и изцяло, интензивностите измежду природата.

По традиция, почитателите на катеренето ще видят следващата 14-та порция щури истории от поредицата Reel Rock Tour. На огромен екран, в Аула Максима в УАСГ, ще забележим и China Jam, притежател на 21 награди за планинарско кино, продукция на специфичния посетител тази година Еврар Венденбаум, с присъединяване на добре познатите герои Никола Фаврес и Шон Вилянуева, любимци в едно от предните издания на " Дните ". В INSIDE пък ще забележим един метафизичен взор към живота на странстващия по високите етажи на света Кристоф Дюмаре, различен специфичен посетител, предстоящ с неспокойствие да дойде от Франция.

Растящата публика на практикуващите парапланеризъм ще има удоволствиетко да се наслради на цели 3 заглавия, две от които на международния височинен връх в дисциплината Антоан Жирар: на 2.12 във Френски институт – Полетът на кондора, а на 3.12 в УАСГ– " Lost In Karakorum ". Тези филми Антоан ще показа персонално. Очакваме на сцената да се качи и българската горделивост акро парапланеризма Веселин Овчаров с неговия кино план " Acro Cross: Страст за хвърчене ", осъществен през 2019 година в небето над Стара планина.
С наближаването на зимния сезон, две надъхващи ленти ще заредят със снежна страст и запалените скиори и сноубордисти. " SHELTER – Step Forward Through the Legendary Alps " с екологичен фокус сега дебютира по европейските фестивали, премиера ще бъде и за София. По стъпките на изоставения албански курорт Брезовица потегля самостоятелният филмограф Елиас Елхард в " NARCIS ", който слага въпроса за политически обремененото минало на района. Безспорно предстоящ с огромен интерес е филмът " SPECTRE " за покоряването на един от най-високите антарктически върхове от екипа на Лео Хоулдинг, който е измежду най-харизматичните персони, гостували на Дните.

Тазгодишният връх по европейския туристически маршрут Е4 на амбициозния ултрамаратонец Калоян Пейчев – Кофе ще забележим премиерно на " Дните ", претворен в документални фрагменти за наслада на феновете на бягането, а тези, които избират водните интензивности ще се заредят с морски импресии с " Dream Ocean " на ветроходците от " Вятър и вода ". Вячеслав Стоянов, един от любимците на публиката на " Дните ", се завръща на сцената след три годишно пътешествие по прашните пътища на Америка (Cycle4Recycle).

" Дни на провокациите " започват още в понеделник, 2 декември с конференцията " Биоразнообразието: предизвикателство? " във Френския институт, чиято стратегия може да се прегледа тук. При откриването на програмата във Френския институт специфичен посетител ще бъде господин Франсоа Деберг, Регионален шеф на Веолия за България и Балканите, който ще приветства публиката и ще показа своята персонална съпричастност към идеята на биоразнообразието и опазването на природата за нашия живот, на по този начин значимите за всички ни чиста вода, чист въздух. На идващия ден в УАСГ представители на Биологическия факултет и сътрудници на Софийска вода, част от Веолия, ще опишат за взаимния научноизследователски план " Жива вода " за оценка на екологичното положение и биоразнообразието на водите по поречието на р.Искър.
В магазини Stenata и в системата на bilet.bg могат да се закупят тридневни билети за фестивала на цена от 30 лева /билетът включва и филмовата вечер във Френския институт на 2 декември/. В трите дни на събитието на място ще могат а се закупят и еднодневни билети на цена 12 лева

" Дните на провокациите " се провеждат със съдействието на Френски институт в България, Sofia 2018 - Европейска столица на спорта, " Nissan – България ", Веолия - България, Sport Depot, PhotoPavilion - Магазини за фотографска и видео техника, Acer България, хотел " Будапеща " магазини Stenata и Агенция " Одисея-ин ", както и всички другари и посетители, които ще се качат на сцената на фестивала или ще се включат със свои фотоси, разкази и прекарвания.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР