2019 г. е годината на извънредните политики. Brexit, импийчмънт, климат

...
2019 г. е годината на извънредните политики. Brexit, импийчмънт, климат
Коментари Харесай

2019 г. в три думи: Brexit, климат и импийчмънт

2019 година е годината на изключителните политики. Brexit, импийчмънт, климат - в тези три думи можем да я обобщаваме. 2020 година ще изживее следствията на 2019 година Това мнение изрази проф. Анна Кръстева, политолог, в предаването " Бизнес старт " с водещ Живка Попатанасова.

" Започна противоположното преброяване на Brexit. Премиерът на Англия Борис Джонсън внася своя проект за Brexit с удобното болшинство в Народното събрание. Най-късно на 10 януари ще беше доказан и от Горната камара, което ще приключи английския цикъл, и след това Европейският парламент ще ратифицира съглашението. Сценариите са два. Дали и по какъв начин ще излезе Англия на 31-ви от Европейския съюз. Джонсън си обезпечи магистрален път измежду електората. Но във връзка с вътрешнополитическата обстановка обществото е фундаментално разграничено ".

" Джереми Корбин не съумя да бъде безапелационен водач на Лейбъристката партия и е привършен. Има огромна маса проевропейски английски жители, които сега нямат блестящо политическо посланичество. В английското общество има отмалялост и блян да се върви към явен край ", загатна проф. Кръстева.

По нейните думи американският президент Доналд Тръмп е добър комуникатор, само че направи нещо, което болшинството американски жители не утвърждават.

" Условието за оказване на военна помощ за Украйна, в случай че му се дават данни за сина на Джо Байдън - това е потребление на властта за персонална политическа полза. Обструкция на Народното събрание е второто обвиняване ", изяснява гостът. Според проф. Кръстева обаче рейтингът на Тръмп не трепва от процедурата по импийчмънт.

" Не става въпрос за висок рейтинг, само че няма фрапантни промени в него. Вторият резултат е изключителна готовност на Републиканската партия ".

" Импийчмънт с усет на победа " - бяха думите на политолога, а комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай тя дефинира като " достижение с усет на загуба ". " Виждаме резултата върху закъснение на китайската и международната стопанска система поради борбата сред Съединени американски щати и Китай. Добра вест е, че ще се върви към съглашение. Лошата е споразумяване на интернационалните връзки посредством търговски войни ", добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР