2019-а година е деветата поредна рекордна година за BMW Group. Търговският

...
2019-а година е деветата поредна рекордна
година за BMW Group. Търговският
Коментари Харесай

BMW Group - търговско представяне за 2019 г. в международен план и на българския пазар.

2019-а година е деветата поредна рекордна година за BMW Group. Търговският резултат постигнат от трите автомобилни марки BMW, МINI и Rolls-Royce, на немският премиум производител е 2 520 307 автомобила или ръст в продажбите от 1,2%. 2019-а година е деветата поредна рекордна година за BMW Group. Търговският резултат реализиран от трите автомобилни марки BMW, МINI и Rolls-Royce, на германският премиум производител е 2 520 307 автомобила или растеж в продажбите от 1,2%.

2019-а година е деветата поредна рекордна година за BMW Group. Търговският резултат постигнат от трите автомобилни марки BMW, МINI и Rolls-Royce, на немският премиум производител е 2 520 307 автомобила или ръст в продажбите от 1,2%. Това, за следващ път отрежда на компанията, позицията на най-успешен производител на премиум автомобили в света.

Годишните продажби на марката BMW за четвърта поредна година надвишават 2 млн. автомобила и възлизат на 2 168 516, което представлява растеж от 2.0 % по отношение на 2018 г. Моделите от фамилията BMW X имат значим принос за позитивния резултат. Продажбите им нарастват с 21.0% до 958 732 автомобила. Разширяването на портфолиото в първокласния сегмент с новото BMW Серия 8, новото BMW Серия 7 и първото BMW X7 реализацията в първокласния сегмент бележи забележителен растеж от 66% (до 105 331 автомобила) и способства за постигането на задачата – удвояване на продажбите в сегмента в интервала 2018 – 2020.

Като пионер в региона на електрификацията BMW Group към този момент е доставила над 500 хиляди електрифицирани коли на клиенти в целия свят. За 2019 доставките на автомобили BMW и MINI с електрифицирано задвижване доближават 145 815 или растеж oт 2.2%. За това способства сполучливото пазарно представяне на суб-бранда BMWi, както и въвеждането на нови електрифицирани модели в портфолиото на главната марка BMW (BMW 330e, BMW X5 xDrive 45e, BMW X3 PHEV) и новото MINI E. Броят на електрифицираните модели в гамата на Групата към този момент е 12.

BMW Group възнамерява да уголемява гамата от електрифицирани модели до общо 25 през 2023 г, като повече от половината от тях ще бъдат напълно електрически. Очaкванията на компанията са през 2021 всеки четвърти автомобил осъществен в Европа да бъде електрифициран, а до 2025 делът на електрифицираните коли да достигне 50%.

2019 година е най-успешната година в почти петдесетгодишната история на подразделението за върхови спортни автомобили M GmbH. Реализацията им през изминалата година нараства с 32.2% (135 826 автомобила), наред с обновяването и обогатяването на моделното портфолио с новите BMW X3 M, BMW X4 M, BMW X5 M, BMW X6 M, BMW M2 CS и BMW M8 Купе, BMW M8 Кабриолет и BMW M8 Гран Купе.

През 2019 фокусът при MINI е върху постигане на печеливш растеж в сегмент с изключително висока конкуренция. С доставени 346 639 автомобила на клиенти в целия свят марката реализира отрицателeн ръст с -4.1% по отношение на миналата година. Запазва се огромния интерес към гамата John Cooper Works коли и хибридното MINI Cooper S E Countryman. Очакваното пазaрно въвеждане на изцяло електрическото MINI Electric генерира общо над 90 хиляди потребителски поръчки за новия модел.

С доставени 5152 автомобила и през 2019 Rolls-Royce реализира най-голям търговски резултат в 116 годишната история на марката. Силното показване е резултат от високи търговски резултати във всички региони, като главен дял в продажбите имат Cullinan и Black Badge моделите. Запазва се и интересът към Phanthom, Wraith и Dawn моделите, а производството на моделът Ghost завърши в очакване на идващото потомство в четвъртото тримесечие на 2020 година

Очакванията за 2020 година на BMW Group са за леко повишаване на световните продажби. Основен мотор ще бъде представянето в Китай, където локалното произвеждане на новото BMW Серия 3 и двата Х модела BMW Х2 и електрическото BMW Х3 ще бъдат фактор за очакван забележителен растеж в реализацията. Анализът на икономическите и обществени условия в Европа, предпоставя запазване на равнището на реализация. Малък ръст компанията предвижда за Северна и Южна Америка, задвижван най-вече от обновяването на моделната гама на семейството BMW X.

В стратегически проект BMW Group остава фокусирана върху осъществяването на своята стратегия NUMBER ONE> NEXT. Тя има за цел да позволи на компанията да оформя и в бъдеще премиум самостоятелната мобилност и автомобилната промишленост, като цяло. Стратегията се концентрира върху дългосрочния и резистентен триумф на BMW Group, основан на новаторски технологии, всеобхватна съгласуваност и подвижност с нулеви излъчвания.

Прогнозите на компанията са, че в следващите няколко години индивидуалната подвижност ще се развива в различни направления и с друга скорост в различните райони на света. Затова залага на концепцията „ Power of choice “ или „ Силата на свободата на избор “, която демонстрира многообразието от концепции на задвижването, предлагани на нашите клиенти в целия свят. Това многообразие гарантира опцията им да изберат именно тази, която най-точно отговоря на техните потребности и стремежи.

В България 2019 година е най-хубавата за BMW Group от създаването й през 2007 година и трета поредна рекордна година. За изминалите дванадесет месеца на крайни клиенти са доставени общо 1397 автомобила BMW и MINI, както и 114 мотоциклета BMW Motorrad.

Общият брой на колите BMW доставени на българския пазар за интервала достига 1159 или растеж от 5% по отношение на предходната година. При MINI, продажбите доближават 238 автомобила или с 55% повече, в съпоставяне с 2018 година Търговската реализация на BMW Motorrad възлиза бележи растеж от 8% и доближава 114 мотоциклета.

Детайлният разбор на продажбите демонстрира, че за крайния триумф на BMW значение имат всички моделни серии. Най-продаван модел е BMW X5 (234), следван от BMW X1 (117), a на трето място, се подрежда BMW Серия 3 с 91 доставени автомобили. Заслужава да се означи и представянето на първото BMW X7, което се предлага едвам от месец май 2019, само че до края на годината е било доставено на 84 клиенти.

Запазва се ползата към изцяло електрическото BMW i3, което реализира почти идентичен резултат с миналата година - 57 автомобила. Броят на електрифицираните коли, в който се включват и PHEV моделите на BMW реализирани през годината нараства с 60% спрямо предходната година.

В унисон с световната тактика на BMW Group, BMW Group България продължава напъните си за популяризиране на Plug-in колите. Фактор за това е както разширената гама, която към този момент включва 12 PHEV модела, по този начин и изключителната им роля за основаване на нова просвета на подвижност и популяризиране на електрификацията в етап на изчезнала или недостатъчно развита инфраструктура, едва познаване и съмнения на потребителите и нуждата от по-висока самостоятелност на придвижване. Съчетавайки опция за движение изцяло на електричество в града и неограничена самостоятелност на дълги разстояния този вид коли са изключително подобаващи, в интервал на преход към електрическа подвижност.

Традиционно, и в духа и на световните тенденции, остава извънредно висока популярността на BMW X моделите. Техният дял в реализацията на марката BMW надхвърля 50% – общо 700 автомобила. Голямата им известност се дължи, както на практическите им преимущества, по този начин и на богатото разнообразие от модификации и модели, които обгръщат всички сегменти. Разпределението в фамилията BMW X по модели е относително уравновесено, като във всеки сегмент по-функционалното Sports Activity Vehicle (SAV) предложение, леко изпреварва версията Sports Activity Coupe (SAC).

За поредна година BMW Group България отбелязва позитивна динамичност в семейството коли, които особено интензивно отразяват философията „ наслада от шофирането “ - BMW M (М и M Performance). Те не престават позитивния тренд на пазарна реализация от последните години и реализират обща реализация от 235 автомобила или растеж от 70 % спрямо предходната година.

Анализът на разновидностите на задвижването показва, че в България се запазва водещата позиция на дизеловите двигатели, въпреки и да е на значително по-ниско равнище от предишни години – 61% от задвижваните от мотор с вътрешно горене коли BMW, резервира се делът на електрическите коли - 5% и 1% на Plug-in хибридите.

При избора на компановка, максимален дял имат шестцилиндровите бензинови или дизелови елементи – 47%, следвани от четирицилиндровите редови мотори - 37%, а трицилиндровите понижават до 3%. Във високия мощностен клас 8% от клиентите избират осемцилиндрови и 1% дванадесетцилиндрови мотори.

Що се отнася до избора на BMW клиентите за разпределението на главните елементи на силовия тракт, 87% от закупените автомобили от марката BMW са с интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Системата се предлага допълнително от 120 модификации в почти всички моделни серии.

При MINI водач в продажбите, благодарение на засиления интерес от корпоративни клиенти е MINI Hatch 5 порти (153 доставени автомобила). Второто място е за традиционно известното на българския пазар MINI Countryman (47), което все по-често клиентите избират във върховата му версия John cooper Works. На трето място се нарежда MINI Hatch 3 порти с 24 доставки, а MINI Clubman и MINI Cabrio допълват надлежно 12 и 2 автомобила до общия брой от 238.

През 2019 година реализацията на BMW Motorrad достига 114 мотоциклета. Още с дебюта си на пазара G 310 R и G310 GS заемат челни позиции по отношение на интереса измежду клиентите. Най-предпочитаните модели са както следва: G 310 R, R 1250 GS Adventure, R 1250 GS. G 310 GS.

Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР