2018 година си отива, но тя ще бъде запомнена с

...
2018 година си отива, но тя ще бъде запомнена с
Коментари Харесай

2018 година в цитати: Най-хубаво е да си президент - нищо не зависи от теб

2018 година си отива, само че тя ще бъде запомнена с едни от най-цветущите крилати изречения на представителите на българския публичен и политически живот. И защото през всичките 12 месеца се стараехме съвсем всеки ден да попълняме рубриката ни " Цитат на деня ", няма по какъв начин да не споделим с вас и най-хубавата селекция от ​мисли - без да ги класираме, че да няма сърдите. И както се споделя, насладете се на мига.
" Демокрацията не измислила нищо ново, с изключение на изборите, с цел да дойдеш на власт "
Това сподели в изявление за bTV Вежди Рашидов в коментар за визитата на българската публична делегация в Турция в самото начало на годината.
" Сега е европредседателството, време е за джангър "
Думи на министъра на защитата Красимир Каракачанов по въпроса дали има опити да се разклати страната преди началото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
" Карал съм министрите персонално да придвижват блатни кокичета, с цел да не остане един сплескан филиз "
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Европейския парламент при представянето на целите на българското председателство в Европейския парламент (ЕП). Борисов направи най-ярките си изявления тъкмо след забележка на водача на " Зелените " в Екологичен потенциал Ска Келер, че България си остава най-корумпираната страна в Европейския съюз 11 години след приемането си и че проблема с парк " Пирин " е образец за накърнимост във връзка с върховенството на закона.
" С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войник, ще се справите "
Коментар на водача на Европейския съвет Доналд Туск в речта му, с която поздрави България за поемането на ротационното председателство на Европейския съюз.
" Жените се свързват с праховете за пране и чистенето у дома. Това заслужено ли е? "
Този риторичен въпрос зададе някогашният обществен министър Ивайло Калфин в ефира на bTV по тематиката с Истанбулската спогодба.
" Вие четохте ли Истанбулската спогодба? Появи ли ви се предпочитание да облечете рокля и да сложите копринени чорапи? "
Това попита вицеприемиерът Томислав Дончев водещия на утринния блок на bTV Антон Хекимян.
" Хакат ни непрестанно - и Министерски съвет, и защитата "
" Неслучайно то стана като факсимиле – всички приказваме за новия програмен интервал " киберсигурност, киберзащита, организации за киберсигурност, европейска отбрана на персоналните данни, компютрите, имейл адресите и какво ли не ". Хакат ни непрестанно – и Министерски съвет, и защитата, и външните работи – по целия свят го вършат ". Думи на премиера Бойко Борисов пред българските публицисти в Брюксел.
" Това, което пиша във Фейсбук, го пиша вечер по къси гащи "
Това, което пиша аз във Фейсбук, го пиша вечерно време по къси гащи, с фланелка и на компютъра на коленете си, тъй че няма по какъв начин да бъде партийно мнение това нещо. Коментар на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков във връзка с Фейсбук статуса му, посредством който той изрази мнение по отношение на изборите в Русия.
" Най-хубаво е да си президент - нищо не зависи от теб, единствено намираш недостатъци "
Коментар пред публицисти в Смолян на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.
" Кой хитрец в Европа изследва едно бебе какъв усет има? Кой хитрец сподели, че българското бебе обича по-малко мляко и обича палмово масло? "
Това попита министър председателят Бойко Борисов по време на конгрес на високо ниво на тематика " Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз - да сложим казуса на масата " в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
" Разделянето на курортите на " тихи " и " шумни " са глупотевините на министър Ангелкова "
Това стана ясно от думите на Валери Симеонов в ефира на Българска национална телевизия във връзка концепцията по Черноморието да се обособят курорти за празненство туризъм и такива за фамилен. Симеонов означи още, че след акция " Шум " в Слънчев бряг към този момент може да се спи.
" Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете "
Това съобщи президентът Румен Радев в коментар във връзка обвиняването на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът „ желае да извади България от Европейския съюз и НАТО “.
" Много ни е красива страната, само че за строителство е доста неловко "
Десетки такива поляни съм гледал, само че след година и два - три месеца са към този момент подготвени автомагистрали. Много ни е красива страната, виждате тук хълмове, планини, само че за строителство е доста неловко. С тези думи министър председателят Бойко Борисов, представен от радио " Фокус ", даде символичното начало на градежа на автомагистрала " Хемус " сред Буховци и Белокопитово.
" Да протестираш против корупцията е като да протестираш в името на това да се признаят резултатите от някакъв си референдум - вятър работа "
Така Слави Трифонов разяснява в своя Фейсбук профил огромното гражданско неодобрение в Букурещ от 10 август, когато на площад " Виктория " в румънската столица излязоха към 100 000 души. " Да се стачкува по този начин огромно за нещо, което нито се яде, нито се пие, от нашата камбанария наподобява много необикновено ", означи още тогава телевизионният водещ.
" Няма по какъв начин да подсигуряваме, че някой занаятчия няма да си остави ръцете "
Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова в коментар за ремонтите, които се организират в столицата.
" Тя е като майка Тереза, където убиват козички, седнала - ще ни разплаче "
Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов по адрес на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" Не може един гологлав чалгар да се изживява като арбитър и да раздава присъди "
Това съобщи депутатът от „ Обединени патриоти “ и досегашен вицепремиер Валери Симеонов в коментар за гостуването на основния прокурор Сотир Цацаров в " Шоуто на Слави ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР