2018 година се оказа доста противоречива за основните суровини на

...
2018 година се оказа доста противоречива за основните суровини на
Коментари Харесай

Heoчaĸвaнaтa cypoвинa, ĸoятo ce пpeвъpнa в нaй-дoбpe пpeдcтaвящaтa ce зa 2018-a

2018 година се оказа много спорна за главните първични материали на световния пазар, само че една от тях ненадейно се трансформира в най-добре представилата се през последните 12 месеца. И тя е... какаото.

Един взор към отличниците на годината разкрива, че какаото е осигурило възвръщаемост от 28% през миналата година, написа CNBC.

Докато фондовите пазари и останалите рискови активи преминаха през много тежки няколко месеца на фона на опасенията за забавянето на международната стопанска система и комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, цените на суровината записаха доста повишаване поради лимитираните доставки вследствие на по-сухото време.

" Събирането на реколтата в Западна Африка продължава. Времето е горещо и изсъхнало. Основните упования за добива в Кот д`Ивоар и Гана са лимитирани, като в първата от тях прогнозите са за подобен от 1,985 милиона тона при предишни упования за подобен над 2 милиона тона ", изяснява старши анализаторът от чикагската Price Futures Джак Сковил.

" Условията в Източна Африка и Азия са по-добри. Търсенето се чака да нарасне ", добавя той.

По-високите цени на какаото през предходната година оказаха напън върху производителите на шоколадови произведения. Едни от водачите на пазара - The Hershey и Tootsie Rroll Industries записаха загуби с към 6%, а Nestle приключи годината без особена смяна във финансовите резултати спрямо миналата./ money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР