2018 година се очаква да е най-добрата след глобалната финансово-икономическа

...
2018 година се очаква да е най-добрата след глобалната финансово-икономическа
Коментари Харесай

Министър Караниколов: 2018-а година е най-добрата след глобалната финансова криза

2018 година се чака да е най-хубавата след световната финансово-икономическа рецесия преди десетина години във връзка с ускоряването на икономическия напредък, съобщи през днешния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов пред участниците в Пловдивския стопански конгрес.

Той заяви, че у нас през първото тримесечие се следи растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) с 3,6 %, при 2,4 на 100 приблизително за  Европейски Съюз.

По думите на Караниколов през май бизнес климатът в страната продължава да се усъвършенства, като общият индикатор се усилва с 2,1 пункта по отношение на април и доближава нов най-много от 2009 година насам. Износът за Европейски Съюз за първите 3 месеца на годината се е нараснал с 13% и към този момент е над 9 милиарда лева

Министърът на стопанската система подчертава и на вложенията – български и непознати, като открои секторите с изключително положително развиване през 2018-а – автомобилостроене, електроника, транспортно съоръжение, осведомителни технологии и хранително-вкусова индустрия.

Работи се и за усилване на интереса към по-изостаналите райони, като се основават благоприятни условия за „ поощряване на дълготрайни планове в производството, за устойчива претовареност на локалното население чрез по-ниски прагове за узаконяване на планове по закона за поощряване на вложенията “, сподели Караниколов.
Министърът означи и двойно по-дългият интервал за възобновяване на здравните и осигурителни осигуровки на работодателите за обезпечаване на нови работни места.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР