2018 г. ще бъде добра за икономиката на България. Това

...
2018 г. ще бъде добра за икономиката на България. Това
Коментари Харесай

Дянков: 2018 г. ще бъде добра за икономиката на България

2018 година ще бъде добра за стопанската система на България. Това предвижда в ефира на Нова телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков.

По думите му Брутният вътрешен продукт на страната може да нарасне през идната година с 5%. „ В държавният бюджет ще дойдат сред 5 и 7 милиарда лева повече за харчене, а с помощта на председателството ръководството ще остане устойчиво ”, уверен е Дянков.

Според него 2017 година е добра, само че единствено в няколко огромни градове, а в останалата част на България не се усеща.

„ Трябва държавното управление да се замисли за районни политики – да се гледат статистиките от кои области хората излизат най-вече в чужбина. Това са Разград, Враца, Видин, Ловеч и Плевен ”, съобщи Дянков.

„ Каквито и автомагистрали да строиш, тези хора няма да се върнат. Като се стигне до един стадий, в който няма да има задоволително хора, каквото и да правиш тогава, няма значение, предизвести той мотив неналичието на съответни политики за стимулиране на стопански напредък. Трябва мислене по райони ”, безапелационен е финансиста, който предвижда, че за България предстоят 3-4 положителни години в икономическо естество и не трябва те да бъдат пропилени.

Дянков засегна и болната тематика – опазването на здравето. „ В Бюджет 2018 за следващ път се дават спомагателни пари, близо 400 млн. лв. в допълнение по отношение на предходните години. А единствено за последните седем години са дадени близо 2 милиарда лева повече пари. Системата ги усвоява, само че опазването на здравето не се усъвършенства. Докато имаме някогашен финансист, който е здравен министър, имаме най-малко някаква вяра, че ще може цялата система да се преразгледа. А не такива частични ограничения, с цел да се каже, че няма да има нови лечебни заведения, няма да има нови медикаменти. Това съгласно мен не е добра стъпка ”, съобщи Симеон Дянков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР