2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г.

...
2018 г. е най-горещата в Германия, откакто от 1881 г.
Коментари Харесай

2018 г. е най-горещата година в историята на Германия

2018 година е най-горещата в Германия, откогато от 1881 година се води статистика за температурите в страната, съобщи Франс прес. Това бе оповестено от Националния метеорологичен институт на Германия. 2018 година се е отличавала също с изключителна суша в страната.

.Що се отснася до метеорологичните и климатичните данни за предходната година, рисковите събития и климатичните промени са на напред във времето, се споделя в официално съобщение на института. Става въпрос за най-горещата година, откогато се събират данни за температурните стойности от 138 години. Това подхожда на стопляне с 1,5 градуса Целзий от 1881 година

Световната метеорологична асоциация оповести през февруари, че предходната година междинната температура на сушата на планетата е надхвърлила с към 1 градус Целзий преобладаващите температурни стойности през прединдустриалната ера (1850 - 1900).

Международната общественост се ангажира чрез Парижкото съглашение за климата покачването на температурите да е под 2 градуса Целзий и да продължат напъните да се ограничи повишението им до 1,5 градуса Целзий спрямо равнището им преди индустриалната гражданска война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР