2017 година със средствата, набрани от Българската Коледа“, беше осигурен

...
2017 година със средствата, набрани от Българската Коледа“, беше осигурен
Коментари Харесай

5-годишни близнаци от Габрово с ДЦБ очакват топлата подкрепа на Българската Коледа

2017 година със средствата, набрани от „ Българската Коледа “, беше обезпечен здравна инсталация на 30 лечебни заведения от цялата страна - академични и многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване. Бяха подкрепени 474 страдащи деца, съвсем половината от тях с ДЦБ.

Две от децата на „ Българската Коледа “ - Елеонора и Димитър Захариеви от Габрово към този момент вършат първите си стъпки сами.

Децата са близнаци, заченати ин витро и родени в седмия месец. След наложителното престояване в кувьоз, недоносените бебета са изписани. Всичко протечало обикновено, до момента в който в шестия месец родителите им забелязали, че децата имат проблеми в развиването. Лекарите сложили диагнозата ДЦБ със наранени горни и долни крака, само че по-силно изразена в крачетата. От този миг лекуването на дечицата минава през интервенции и ежедневна рехабилитация, извънредно значима за двигателното им развиване. Част от процедурите в профилирани лечебни заведения са обезпечени от „ Българската Коледа “, описа майката Светлана Захариева. Децата се развиват добре и за тях е жизненоважно да не престават с процедурите. Родителите получават поддръжка от „ Българската Коледа “ три следващи години и се надяват, че ще бъдат подкрепени и през 2018 година, с цел да продължат цялостния курс рехабилитация.

Майката на 5-годишните близнаци благодари на хората и институциите, които дарявайки, дават на децата късмет за по-добър живот.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Велина Махлебашиева.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР