2017 г. при взрив на морбили, можахме да го ликвидираме.

...
2017 г. при взрив на морбили, можахме да го ликвидираме.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Грипът ще се забави, сега е моментът за ваксиниране

2017 година при гърмеж на морбили, можахме да го унищожаваме. Тази година неимунизирани чужденци внасят морбили в България, само че до зараза не се стигна, точно тъй като се прави имунизиране. Така в утринния блок на БНТ1 Директорът на националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев оправда потребността от имунизиране.

проф. Тодор Кантарджиев: Ваксините, изрично, тези, които са на пазара, не са рискови. Може да са рискови доста ваксини, едно време всеки си правеше някаква ваксина. Но откакто е призната от нормативните условия на Съединени американски щати, на Европейски Съюз, то имунизацията не е рискова.
По думите на проф. Кантарджиев, сега още веднъж се приказват нелепости за имунизациите поради противогрипната, която всеки може да реши дали да си постави или не.

За 41-ата седмица единствено 67 има потвърдени случаи на циркулиращ грип - в Норвегия, Швеция и Англия. Обстановката е спокойна, Националният център не е потвърдил циркулация на грипни вируси в страната, сподели Кантарджиев.

Според него грипната зараза тази година ще се забави, пикът обичайно ще е през януари и началото на февруари.
проф. Тодор Кантарджиев: Сега е моментът да се имунизираме, тъй като образованият човек знае, че 21 дни след слагането на имунизацията, организмът му е подготвен със отбраната против инфекцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР