2017 г. е рекордна по отношение на миграция, 68,5 милиона

...
2017 г. е рекордна по отношение на миграция, 68,5 милиона
Коментари Харесай

Екатерина Захариев: 2017 е рекордна по отношение на миграцията

2017 година е рекордна във връзка с миграция, 68,5 милиона мигранти е имало в света. Това сподели по време на „ Икономически конгрес Пловдив “ министърът на външните работи Екатерина Захариева, съобщи „ Фокус ".
По думите ѝ прогнозите са до 2050 година популацията на земята да се усили с 2,6 милиарда души, като 1,3 милиарда от тях ще са в Африка.
Захариева съобщи, че се надява водачите на Европейски Съюз да осъзнаят, че Балканите са част от сигурността на Европа. " След една или две години съгласно мен ще бъде късно и ще се стигне до нова дестабилизация “, сподели Екатерина Захариева.
Външният министър разяснява и обстановката на Балканите. Захариева посочи, че ще остане доста тежка и сензитивна точка, обвързвана с Белград и Прищина.
Във връзка с започването на договаряния за участие на Македония в Европейски Съюз, министърът съобщи: „ Взе се това решение, чуваше се поддръжка от всички за Република Македония за започване на договаряния за участие. За страдание чувствам някакво изстудяване на тази поддръжка, възторг, откакто се реализира решение за името. Дали този възторг го имаше, тъй като си мислеха, че ще постъпим типично по Балкански и че няма да се разберем “, попита Захариева.
По думите й част от водачите на Европейски Съюз, в това число и Франция, не са дали отговор на въпроса къде са границите на сигурността на Европа. „ Нали някой не си мисли, че мигрантския проблем ще завърши с решаването на спора в Сирия, който също не наподобява скоро да бъде решен “, разяснява още Екатерина Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР