2017 г. до края на месец юни е изключително силна

...
2017 г. до края на месец юни е изключително силна
Коментари Харесай

2017 г. е изключително силна за селския туризъм у нас

2017 година до края на месец юни е извънредно мощна за развиването на селския туризъм. Това сподели ръководителят на Асоциацията на българските села (АБС) Борислав Борисов.
„ Селският туризъм е един от главните източници на приходи на популацията в селските региони като опция на земеделието. По принцип самичък по себе си селският туризъм не е задоволителен за обезпечаване на цялостна рентабилност, само че е една добра добавка за приходи на популацията в селата. В началото на годината прогнозирахме растеж от към 10-15%, който действително се осъществя 15-20%. Данните за август-септември са доста положителни и може би този растеж от 20% тук-там ще бъде надминат “, разяснява Борисов.
По думите му за това има 3 съществени аргументи.
„ Първо, това е относително огромният отлив на туристи по направление Гърция. Големият трафик, пренасищането и до известна степен омръзването на тази дестинация, е причина хората да се извърнат към нашите села. Другият отлив е във връзка с огромните хотелски комплекси по стандартните курорти, където хората не получават персонално и задоволително качествено обслужване, а в противен случай, в селата те получават едно персонално отношение и качествена храна и услуги “, изясни Борисов. Той уточни и друга причина - хората се отхвърлят от почивки и екскурзии в Европа и прилежаща Турция поради заплахата от тероризъм, съобщи Фокус.
Все отново Борисов открои и някои дефекти за селския туризъм. На първо място той сложи незадоволителната леглова база, защото по-големи групи мъчно могат да се настаняват в селата.
„ Също по този начин има и незадоволителна реклама в чужбина. Нашите данни демонстрират, че едвам към 5% са задграничните туристи в областта на селския туризъм. Естествено, както и през всички години е било, стои казусът с инфраструктурата. Това са спънките пред селския туризъм, само че като цяло за четвърта поредна година имаме доста положителни резултати в настаняването “, сподели още Борислав Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР