2014. Това е официалната година на основаване на латвийския Рига,

...
2014. Това е официалната година на основаване на латвийския Рига,
Коментари Харесай

ЦСКА срещу преименуван клуб на 4 години

2014. Това е формалната година на учредяване на латвийския " Рига ", против който ЦСКА ще се изправи на старта на Лига Европа. Всъщност клубът действа от 2015 година, когато се сливат два тима от Рига - " Карамба " и " Динамо ".

През първия си сезон отборът взе участие в във втора дивизия на Латвия под името " Карамба/Динамо ". Печели светкавична промоция и влиза в елита като " Рига ".

През последната акция отборът приключва трети в класирането с 37 точки от 24 кръга и загуби финала за купата на страната. Сега му следва историческо първо присъединяване в европейските клубни шампионати. През сегашния шампионат, който е в разгара си макар течащото сега международно състезание, тимът е на пето място с 19 точки от 11 мача - 6 победи, едно тъждество и 4 загуби.

Тимът семейства на стадион " Сконто " с потенциал 8807 места. Треньор е някогашният македонски национал Гоце Седловски, който през предходната година класира " Вардар " Скопие за груповата фаза на Лига Европа.

Любопитното е, че преди него единствено за 6 месеца на поста се изредиха петима експерти. Последният бе някогашният народен селекционер на Словения Славиша Стоянович - повторен първенец в родината си с " Домжале " и притежател на купата на Сърбия с " Цървена звезда ".

Водещ голмайстор е естонецът Богдан Ващук, който през предишния сезон е отбелязал 8 попадения в шампионата. Той е единствено един от многочислените легионери в състава - от Сиера Леоне, Сърбия, Украйна, Камерун, Русия, Бразилия и Черна гора.
Финландци за " Славия ", латвийци за ЦСКА и пътешестване до Лихтенщайн за " Левски " Ясен е жребият за първия квалификационен кръг в Лига Европа
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР