2007-а е най-силната година за Панаира, оттогава върви надолу –

...
2007-а е най-силната година за Панаира, оттогава върви надолу –
Коментари Харесай

Манол Пейков: Няколко поредни правителства и местни управи действат в полза на Гергов

2007-а е най-силната година за Панаира, от този момент върви надолу – в случай че погледнете резултатите му, той е непрестанно в едно свободно рухване. Това, от което се интересува господин Гергов в действителност е парцелът и това е явно за всички. Придобиването му е подмолно, осеяно с доста проблеми.

Това съобщи пред Euronews Bulgaria преводачът и издател Манол Пейков, който е някогашен народен представител от „ Демократична България “.
Абсолютно всички магистрати, държавни и общински чиновници работят в негова употребява и това демонстрира, че задачата е панаирът да бъде високомерен и да се работи за 2/3 болшинство.
Според деятеля Панаирът ще бъде трансфорат в нещо, което е икономическо преференциално за Гергов.

„ Тъжната истина е, че господин Гергов работи извънредно поредно, методично. Ако това изпитание беше вложено в някоя идея потребна за града ни, несъмнено щяхме да сме едни от водещите градове в Европа “, уточни Пейков.
И община, и страна, и няколко следващи държавни управления и локални управи работят напълно, в случай че не отчасти, в употребява на Гергов.
„ Той нанася удар след удар, по-късно се снишава и изчаква, до момента в който премине бурята и по-късно прави идната стъпка “, означи Пейков.

Той напомни, че през 2006 година се основава публично-частно сдружение, което по план би трябвало да бъде в полза на града. В него взе участие доста огромна държавна благосъстоятелност, както и частна благосъстоятелност на господин Гергов.

„ От 25% за Гергов и 75% за страната, нещата посредством избрани деликатни маневри, макар вливането на големи държавни парцели, целия панаир Пловдив, стотици декари разсадници, паркинги, по този начин се нагласят нещата, че той в последна сметка да придобие 49% на първо време от това сдружение, под претекста че няма по какъв начин да е повече от 50%. Следващата му стъпка е да купи 2% от реститути и по този начин става на процедура мажоритарен притежател “, уточни Пейков.

Впоследствие през 2016 година държавното управление на Бойко Борисов разпределя държавната благосъстоятелност в Панаира – 20% за община Пловдив и 29% за община Варна.

В подмяна страната придобива имот от центъра на Варна, именуван от локалните „ дупката “.

„ Портних отхвърли да върне тези 29% на страната и по-късно два пъти поред опитва да изпрати тези акции като апорт във компанията „ Пълдин Туринвест “, която се ръководи към този момент еднолично от Георги Гергов “, описа Пейков.

Придобиването на акциите на община Варна отстрана на Георги Гергов към момента не е приключено, тъй като в цялата процедура има много проблематични моменти, означи още деятелят.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР