2000 лева глоба, ако посегнеш на полицай, пожарникар или на

...
2000 лева глоба, ако посегнеш на полицай, пожарникар или на
Коментари Харесай

Предложение: Биеш полицай, но без това да е престъпление - 2000 лева глоба

2000 лв. санкция, в случай че посегнеш на служител на реда, пожарникар или на полицейска и пожарникарска благосъстоятелност – това е препоръчано в ремонти в Закона за Министерство на вътрешните работи, които в този момент минават на публично разискване.
Става въпрос за случаи, които не се броят за закононарушение. Не е конкретизирано категорично какво не се брои за закононарушение, само че в претекстовете написа, че до момента в закона единствено се упоменава неприкосновеността на служителите на реда и пожарникарите, без да се показва какви наказания следват, в случай че тази цялост бъде нарушена. Изрично в хипотезата " нарушение на физическа цялост " е включено и нахлуване с " предмет ".
Друго забавно предложение – в случай че не изпълниш документално предписание на " полицейски орган или орган на пожарната сигурност ", санкция от 200 до 2000 лв. за физически лица и 500 до 5000 лв. за юридически! Това в действителност се отнася единствено за наставления за противопожарна сигурност. Същият е размерът на санкциите за несъблюдение на закона и за ръководители на полицейски и пожарни ведомства, а за маловажно нарушаване можете да отнесете от 50 до 100 лв. и имуществена глоба от 100 до 250 лв..
И още веднъж - претекстовете за регистриране на тези санкции е, че до момента на юридически лица такива санкции не са налагани - единствено на физически. Интересно е дали ще има санкция за едно и също нарушаване и за физическо, и за юридическо лице - да вземем за пример за липса на пожарогасители да се постанова такава глоба както на дадена фирма-собственик на дадена постройка, по този начин и на ръководителя на компанията?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР