2000 евро за всяко новородено дете, защита от уволнение до

...
2000 евро за всяко новородено дете, защита от уволнение до
Коментари Харесай

Гърция ще плаща по 2000 евро за всяко новородено

2000 евро за всяко новородено дете, отбрана от уволняване до 24 месеца след раждане на дете, въвеждане на анонимно раждане за понижаване броя на изоставените бебета – това са част от ограниченията, които гръцкото държавно управление ще предприеме за справяне с демографския проблем и поддръжка и укрепване на фамилията, оповестяват МИА и БГНЕС.
Министерството на труда на Гърция е подготвило 14 ограничения, сред които погашение на 2000 евро за новородено дете след 1 януари 2020 година. Правителството би трябвало да обезпечи 180 милиона евро за новите надбавки, които ще бъдат изплатени на око 90 000 майки. От листата са изключени тези, които имат високи месечни приходи. Според направените изследвания, в случай че не се вземат незабавни ограничения против ниската раждаемост, до 2050 година популацията на Гърция ще наброява сред 8,3 и 10 милиона, като междинната възраст ще бъде 47-50 години, хората над 65-годишна възраст ще съставляват към 33% популацията на страната. До 2035 година се планува популацията на Гърция да доближи сред 9,5 и 10 милиона души. Гърция е на водещо място в Европа по брой на абортите и се подрежда на трето място в света с към 250 000 аборта годишно.
Между набелязаните 14 ограничения на гръцкото държавно управление е изплащането на стипендии за млади майки-студентки, опция да се избере времето за прилагане на отпуск по майчинство. Родители, за чието дете не е имало място в държавна детска градина, ще получават купони в размер на 180 евро за интервал от 10 месеца. Планира се удължение на работното време в детските градини. Ще бъде въведено анонимно раждане, с цел да се отстраняват случаи на занемаряване на бебета от техните майки. Предвидени са начинания за ограничение на нежеланата бременност посредством полово образование и информиране на методите за контрацепция. Защитата от уволняване след раждане се усилва от 18 на 24 месеца.
От министерството на обществените грижи декларират, че подхванатите меки имат за цел поддръжка на гръцкото семейство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР