200 туристи в Банско се оказаха на улицата и се

...
200 туристи в Банско се оказаха на улицата и се
Коментари Харесай

200 туристи се оказаха на улицата в Банско, спешно им намериха хотел

200 туристи в Банско се оказаха на улицата и се наложи спешно да бъдат настанени в един от хотелите в града. Почти всички са чужденци, заяви БНР.

Много българи, освободени от работа в курорта, също не са съумели да излязат от града, който трети ден е под карантина.

Към момента не е ясно за какво туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране, написа offnews.bg.

Съюзът на туристическия бизнес в града е провел настаняването им.

Второ денонощие без заслон са и стотици българи, които бяха освободени от работа поради стресовото привършване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени.

Те упорстват да им бъде изработен обзор на контролно-пропускателния пункт от здравно лице и да се приберат по родните си места.

“Искаме да се приберем в Бургас и в случай че би трябвало да седим там под карантина. Нямаме нищо срещу да ни затворят и да си седим у дома. Просто тук няма къде да останем. Защо нашата страна ни изолира в някакво пътно пространство, вечер става минус пет градуса “, питат бедстващи сезонни служащи.

Община Банско разгласи горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи потребност от здравна и филантропична помощ.

Забранителните ограничения в града станаха още по-драстични. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Засилено е наличието на полицията и жандармерията към града поради опити да се пробие карантината през зелена граница.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте забра
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР