200% ръст на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция,

...
200% ръст на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция,
Коментари Харесай

200% ръст на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция

200% растеж на продажбите на екскурзии и ваканции за Турция, регистрират туроператорите на българския пазар. Заради ниското равнище на лирата са зачестили пътуванията за извършване на покупки, показват туроператори.

Очаква се през тази година Турция да означи обилни растежи на редица пазари, сподели Дажамал Лютви, притежател на туроператорска компания.

Броят на туристите в Турция тази година е доста повишен, дори няма места в самите хотели, защото се възвърнаха и туристите от Германия и Русия, както и целия арабски свят, съобщи Лютви.

Според него и през идната година ще бъде огромен ползата към югоизточната ни съседка.

Намерението Турция да се откаже от системата "ол инклузив " може да бъде подкрепено от целия туристически бизнес, разяснява Лютви::Причината за това е, че хората, които отиват по съответните курорти, влизайки в комплекса, не излизат на никое място отвън него и това значи минус за самата страна ".

Директорът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов: "Бъдещето на турския туризъм зависи от сигурността на дестинацията. Виждаме възстановяване на сигурността, връщане на интереса към нискотарифните компании към Турция. Тази година страната чака към 36 млн. туристи ".

В Турция концепцията за отвод от хотелската система "всичко е включено " не е нова. Нов подтик на полемиката по въпроса даде материал, оповестен наскоро в най-четения вестник в страната "Хюриет ".

Подобни гласове се чуха и през 2016 година, която беше доста сложна за турския туризъм по политически аргументи - свалянето на съветския аероплан над Сирия през ноември предходната година докара до всеобщ отлив на съветските туристи, а несполучливият опит за прелом през юни беше причина западни почиващи да анулират резервациите си.

Тогава ръководителят на най-голямата браншова организация - Асоциацията на турските пътнически организации (ТЮРСАБ) - Башаран Улусой разяснява, че системата "ол инклузив " притегля туристи, които не са платежоспособни и не разрешава на хотелите да покачат цените си, макар че разноските им се усилват от година на година. Турски хотелиери удостоверяват тези думи и настояват, че макар по-високата запълненост на местата в хотелите и по-големият брой туристи, в сравнение с през 2014 година, облагата им в последните години е намаляла.

Миналата година малко след назначението си тогавашният турски министър на земеделието и храните Ахмет Ешреф Факъбаба погледна на въпроса от различен ъгъл. Той разяснява продоволствената рецесия в света и съобщи, че към 800 млн. души на планетата гладуват или са недохранени и че към 1,3 милиарда тона храна се разхищават всяка година. За съществени количества изхвърлена храна са виновни първокласните хотели, които подготвят излишно огромни порциони. Министър Факъбаба предложи те да понижат тези излишества.

От анулацията на системата "всичко е включено " ще са удовлетворени и притежателите на заведения за хранене и търговци. Според тях, когато туристите не се хранят единствено в своя хотел, това ще им даде опция да пробват разнообразни ястия от богатата локална кухня. Същевременно турски консуматори се оплакват в обществените мрежи от високите цени на храните и напитките в известните турски курорти по време на пика на сезона.

Логиката "цените на ябълките паднаха, ще има доста купувачи " не се отнася директно за туризма, тъй като при него има детайли като качество и потенциал. Това се споделя в прессъобщение от средата на август на платформата на турските туроператори, която към този момент има 15-годишна история зад тила си.

Нейният представител и шеф на истанбулска туристическа организация Джем Полатоглу счита, че последствията от вероятно решение за анулация на олинклузива няма да са положителни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР