200 първокласници по-малко от миналата година ще тръгнат утре на

...
200 първокласници по-малко от миналата година ще тръгнат утре на
Коментари Харесай

200 първокласници по-малко ще тръгнат на училище в Русенска област

200 първокласници по-малко от предходната година ще тръгнат на следващия ден на учебно заведение в Русенска област. И още една отрицателна наклонност - децата, родени през 2012 година, за 7 години са намалели с над 400. В Русе има дефицит на учители по спорт, физика, специфични предмети, непознати езици и философия. Все още не са излезли от щемпел и всички учебници.

Русе

Много от родителите избират да купуват учебници втора употреба, тъй като са с 30% по-евтини според от това какъв брой са непокътнати.

Гоар Бекчан има две дъщери - в 3-и и 8-и клас. Раници и униформи имат от предходната година. До момента за помагалата и тетрадките на по-малкото си дете е дала 60 лв..
Гоар Бекчан: Мисля от едно място всичките да ги взема и да свърша с покупките на образователната година.
Оказва се, че това не може да стане. В антиквариата намира по-голяма част от учебниците за огромната щерка, които й излизат към 120 лв.. Други купува от книжарница, само че и тук не всичко е доставено.
Кремена Добрикова - шеф на книжарница: Има издателства, които не са подготвени с учебниците за десетите класове и с помагалата за десетите класове, за външните оценения, тестванията. Имаме зареждания всеки ден.
Заради ремонт тази година учениците от Гимназията по стопанска система ще учат в постройката на Гимназията по електротехника.

За повторно на първия образователен ден приятелите на фондацията " Александър Русев " ще слагат благотворителни кутии в учебните заведения, с цел да се наберат средства за плувен комплекс за безвъзмездна рехабилитация на деца с увреждания в Русе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР