200 милиона смартфона тази година ще поддържат новите мрежиКъм края

...
200 милиона смартфона тази година ще поддържат новите мрежиКъм края
Коментари Харесай

5G навлиза в гореща фаза на развитие

200 милиона смарт телефона тази година ще поддържат новите мрежи

Към края на предходната година в света работеха 65 мрежи от пето потомство
(снимка: CC0 Public Domain)

П родажбите на смарт телефони с поддръжка на мрежи от пето потомство (5G) ще надвишават 200 милиона единици през актуалната година, сочи консервативна прогноза на капиталовата банка Goldman Sachs.

Китай, където има максимален брой консуматори на мобилни телефони в света, ще форсира стартирането на 5G базови станции. Според прогнозата, тази година в страната ще проработят към 1 милион нови 5G базови станции, до момента в който по-рано се очакваше  броят им да бъде 600 хиляди.
още по тематиката
Предишни прогнози сочеха, че до края на 2019 година ще стартира комерсиалното потребление на 5G мрежи в 32 страни и райони в света. Към края на предходната година работеха 65 мрежи от пето потомство с 10 милиона консуматори.

Разпространението на 5G към този момент е в разгара си и доста райони имат намерение да вкарат технологията в близко бъдеще. Въпреки че Южна Корея първа комерсиализира 5G мрежата,  Китай явно изпреварва главния си съперник. В същото време Съединени американски щати доста изостават от Китай в развиването на 5G мрежите, отбелязва Gizchina.

Според прогноза на японския производител на кондензатори Taiyo Yuden, Huawei ще продаде 100 милиона 5G смарт телефона за една година единствено в Китай и ще оглави новия пазар, следван от Samsung.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР