200 крайно нуждаещи се асеновградчани ще получават храна от 01.05.20

...
200 крайно нуждаещи се асеновградчани ще получават храна от 01.05.20
Коментари Харесай

„Топъл обяд в условията на извънредна ситуация“ за 200 души от Асеновградско

200 извънредно нуждаещи се асеновградчани ще получават храна от 01.05.20 година до 19.06.20 година по целева стратегия от страната. За задачата община Асеновград ще кандидатства по план – „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 година “. Общият размер на средствата са към 19 000 лв.. С самодейността се цели да се обзет хората с ниски приходи, под линията на беднотия, избрана за страната, за времето в което са сложени под наложителна карантина, включително - уязвими лица и възрастни над 65 година, без или с ниски приходи, които самотно живеещи и без близки, грижещи се за тях. Проектът ще бъде в изгода и на поданици на община Асеновград, които са възрастни и трайно увреждане и в следствие не могат да се самообслужват.
Топлият обяд включва чорба, главно ядене, 2 филии самун и при осъществени икономии един път седмично - десерт. Потребителите ще могат да се възползват от плана през работните дни, а при съществуване на икономии, в почивни и празнични дни може да бъде обезпечена храна за директна консумация (консерви или пакети). Хората, които ще могат да употребяват услугата, ще бъдат избрани по лист посредством сондиране на информация от снабдители на обществени услуги и институции, сигнали от жители, подадени по телефона или в уеб страницата на общината и други. Приоритет ще бъдат най-нуждаещите се жители, наранени в най-голяма степен от изключителната обстановка.
Междувременно, от през днешния ден (08.04.20 г.) община Асеновград стартира да раздава храна и хранителни артикули по домовете на обществено слаби възрастни или такива, с ниски приходи, избрани със листата по плана „ Топъл обяд “, който изтича в края на този месец. Потребителите, които употребяват обществената услуга, са тъкмо 250. На хората над 65 година помощта ще им бъде носена у дома, а останалите ще си я взимат от досегашното място. Освен в Асеновград, обслужени ще бъдат и поданици на 8 села – Нареченски бани, Тополово, Леново, Конуш, Боянци, Избеглии, Мулдава, Новаково.
Съвместно с БЧК, общината ще раздаде еднократно хранителни артикули и на още 230 нуждаещи се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР