200 км водопровод и канализация са изградени през последните години

...
200 км водопровод и канализация са изградени през последните години
Коментари Харесай

Още 200 къщи в софийския кв. "Симеоново" с канализация до края на годината

200 км тръбопровод и канализация са построени през последните години на територията на цялата Столична община. Това е дължината на една автомагистрала " Струма " - сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на построяването на канализация на улици в кв. " Симеоново ".

Инвестиционият план за канализация в квартал " Симеоново " е от 2000-та година. От тогава до през днешния ден в региона са построени над 4 километра канализация и над 12 км. тръбопровод.

Работата по основния канализационен клон 2 в " Симеоново " ще завърши до края на годината, а към него ще се причислят към 200 фамилии. 

Някой поданици обаче имат потребност да бъдат в допълнение убеждавани да се включат в новата канализация. 
Инж. Теодор Петков, кмет на регион " Витоша ": Проблемите нормално се срещат от това естество, че се постанова да си разкопават дворовете, с цел да бъдат подвключени в канализацията, само че с помощта на диалози, тук всички се включиха.
За последните години в София са построени към 200 км тръбопровод и канализация.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Тази година над 50 километра построяваме, като това се най-вече вложения в крайните квартали и в новите квартали.
Все още обаче водопроводът в столицата е съвсем три пъти по-дълъг от канализацията. Затова и огромни територии от София не престават да употребяват септични ями.
Петю Велев, шеф " Инженерни и строителни действия ", Софийска вода: Водопроводът е 4000 км, а канализацията е 1600, най-простата сметка демонстрира една разлика от 2400 км, тъй че, с цел да бъдат изравнени ще трябват няколко милиарда. Така че ние по -скоро би трябвало да създадем със Софийската община, тъй че да влагаме рационално и в териториите, в които има най-голяма потребност.
В момента канализация към този момент се прави в Горна баня, Люлин, Горубляне, Модерно предградие, Бенковски и Кръстова вада. Предстои прединвестиционно изследване, което ще реши кои ще са идващите квартали, в които ще бъде построена канализация.
Ирина Савина, заместник-кмет “Инвестиции и строителство ”, Следствен отдел към окръжна прокуратура: В средата на идната година ще е ясно и кои ще са съответните места, които консултантът ще разпознава като предпочитани, тъй че се надявам на всички места, където няма канализация, да успеем да стартираме поетапно да осъществяваме.
Средствата за ремонтите са както от концесионера " Софийска вода ", по този начин и по европейски стратегии. Парите, които отпуска Европейската комисия са за обитаеми места с над 10 000 поданици, по тази причина дребните села би трябвало да бъдат окрупнение, с цел да получат средствата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР