200 деца напълниха спешния травматологичен кабинет на Пирогов само за

...
200 деца напълниха спешния травматологичен кабинет на Пирогов само за
Коментари Харесай

Д-р Явор Пукалски от "Пирогов": Нова мания потроши само в София 200 деца за 3 дни

200 деца изпълниха незабавния травматологичен кабинет на " Пирогов " единствено за три дни. Най-честата причина за счупвания измежду хлапетатае новата фикс идея, наречена ховърборд. Това удостовери пред " Телеграф " доктор Явор Пукалски от незабавния институт. Оказва се, че електрическият скутер е изместил даже батута, който до скоро е бил отличник измежду причинителите на контузии.

" С настъпването на лятото, детската травматология също влиза в сезон, колкото и неприятно да звучи. За страдание напоследък одобряваме от ден на ден деца, потърпевши точно от ховърборди. Това е настоящата наклонност. Падайки от такова устройство най-често чупят китката или лакътя, като по-рядко страда глезенът ", споделя доктор Пукалски.

Той изяснява честотата на контузиите от неналичието на опит на малчуганите. " Това е новата играчка, с която децата занапред се срещат. Освен това доста от по-евтините модели нямат жироскопично стабилизиране и водят до по-висок % на контузиите, в сравнение с по-скъпите модели ", изяснява специалистът.

В интернет има стотици разгласи за модерните машини, а цените стартират от 80 и стигат до 900 лева Експертите обаче са безапелационни, че в случай че липсва съдебна експертиза документ, то продуктът не дава отговор на изискванията.

Въпреки новата фикс идея по електрическите скутери, не престават и случаите на пострадвания измежду децата поради ролери, кънки, тротинетки, рухване от люлки, пързалки и катерушки. Според доктор Пукалски неналичието на защитно съоръжение като каска, наколенки и налакътници способства за тежестта на контузиите. Много от хлапетата се качват на тези джаджи, без да са защитени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР