200 000 души – по данни на полицията, протестираха в

...
200 000 души – по данни на полицията, протестираха в
Коментари Харесай

Заради процеса срещу 12-те каталунски лидери: Стотици хиляди протестираха в Барселона

200 000 души – по данни на полицията, стачкуваха в Барселона против правосъдния развой на 12-те каталунски водачи, упрекнати поради организирането на референдума за самостоятелност през 2017 година, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Започна процесът против 12 водачи на каталунските сепаратисти (ВИДЕО) Пред съда се организира и митинг против тях
Регионалният президент Ким Тора и ръководителят на каталунския парламент Роже Торент също се включиха в мирното шествие, в което съгласно уредниците са взели участие 500 000 души.

Демонстрантите носеха каталунски синьо-червено-жълти флагове и плакати с надпис " Свобода за политическите пандизчии " и " Самоопределението не е закононарушение ".

Снимка: EPA

Процесът против 12-те сепаратистки водачи, някои от които са в пандиза от края на 2017 или началото на 2018 година, стартира тази седмица в Мадрид.
Хиляди в Барселона още веднъж желаеха самостоятелност (СНИМКИ) Преди година испанската полиция опита да провали референдума
" Дойдох, тъй като това са хора с деца, които са в пандиза от доста време. Не е почтено, тъй като ние всички гласувахме, значи всички би трябвало да сме в пандиза ", сподели една от участничките, 70-годишна пенсионерка, която е гласувала на референдума през 2017 година и желае Мадрид да позволи нов избор.

(БTA)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР