200 000 долара в подкрепа на независими медийни групи и

...
200 000 долара в подкрепа на независими медийни групи и
Коментари Харесай

САЩ дава 200 000 долара за медии и НПО в България

200 000 $ в поддръжка на самостоятелни медийни групи и участници в гражданското общество в България разгласи Американската организация за интернационално развиване, заяви посолството на Съединени американски щати в България, съобщи БГНЕС.
Според известието, поддръжката е поради вярата в " самостоятелните медии и гражданското общество като значим съставен елемент за една постоянна народна власт в България. Тази помощ ще способства за подсилване на гражданското присъединяване и прозрачността, изключително по време на пандемията COVID-19 ".
От задачата споделят, че Съединени американски щати приветства оферти, които ще засилят потенциала на медийните участници и организациите на гражданското общество за противопоставяне на отрицателния резултат на COVID-19 върху обществото, свободните медии и върховенството на закона.
Проектите би трябвало да бъдат инициирани от организации на гражданското общество, законно регистрирани в България, и да бъдат географски лимитирани до територията на България. Проектите могат да включват транснационални сътрудници от нови страни-членки на Европейски Съюз или Черноморския район.
Посолството на Съединени американски щати в София стои един до друг с самостоятелните медии и гражданското общество в България, споделят от дипломатическата задача.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР