20 турски адвокати, които внесоха жалби заради случаите с жертви

...
20 турски адвокати, които внесоха жалби заради случаите с жертви
Коментари Харесай

Международният съюз на адвокатите с петиция в защита на скандално съдени турски адвокати

20 турски юристи, които внесоха тъжби поради случаите с жертви в турските мини „ Сома “ и „ Ерменек “, случаи с прогонени от домовете си хора поради инфраструктурни планове, случаи за мъчени и убити в пандиза хора, са обект на обвинявания в Турция поради работата си от 2017 година.
В тяхна отбрана Международният съюз на юристите в Париж, чиито членове са въпросните адвокати, инициира петиция – тъй като са преследвани и с тежки присъди (между 3 и 18 години) поради терористична активност. Петицията е ориентирана към всички турски юристи – да се включат в нея с искане пред третата инстанция, Турският касационен съд, за заслужено гледане на случая.
Защитната версия
Пред апелативен съд, 7 турски юристи към този момент са подали тъжба с искане общо 17 юристи да бъдат освободени, откакто 12 от тях са били в началото освободени и 10 часа по-късно отново задържани, по предписание на други съдии поради митинг на турската прокуратура, като са в арест 2 години и половина. Според бранителите, заповедта за арест цели случаите да минат без публично внимание и упрекнатите да нямат съответна правна отбрана.
По време на чуванията след новия арест, упрекнатите са били неведнъж прекъсвани, в това число са били изключвани микрофоните им, а даже и са били принудени да изоставен правосъдната зала, където се взема решение за ориста им. Не е била разрешена и защитна защита. Като инкриминиращи доказателства против упрекнатите са признати и доказателства, които те са получили със правосъдно позволение в случаите, по които са работили – в това число видеоматериали.
Общо е постановена присъда от 159 години затвор – на база анонимни свидетелски показания и представени в тях документи, които не са показани пред съда. Двама от наказаните юристи – Ебу Тимитик и Айтак Юнсал, към този момент са в безсрочна гладна стачка – от над 100 дни!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР