20 служители на жандармерията с два автомобила ще се включат

...
20 служители на жандармерията с два автомобила ще се включат
Коментари Харесай

20 служители на жандармерията ще се включат в охраната на черешовите масиви в Кюстендилско

20 чиновници на жандармерията с два автомобила ще се включат в защитата на черешовите масиви по време на беритбата в Кюстендилско, заяви след среща в Общината шефът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски.

Жандармерията ще бъде ситуирана по авансово избраните места и направления от 4 юни. 

Направена е към този момент предварителна подготовка по защитата на черешовата годишна продукция и черешобера за района, като ще се употребява целият разполагаем състав на полицията и екипи от Гранична полиция, сподели старши комисар Елиан Стамболийски. Ще се употребяват и уреди за нощно наблюдение – визьори, които са на въоръжение в Гранична полиция и са с далекобойност до 800 метра. Ще бъдат построени на две-три места краткотрайни КПП-та за инспекция на колите. 

Превозване на продукция повече от 10-12 кг не се разрешава без документ за благосъстоятелност на масив или със съответната кантарна записка. Работният ден в масивите ще бъде сред 7 ч. и 20 ч., работният ден на пунктовете ще е сред 9 часа и 22 часа. В тъмната част на денонощието не може да има хора в масивите. Берачите ще се движат единствено по открити направления. Ще се направи съгласуваност с кметовете и кметските наместници по организацията и спазването на тези правила. Благодарение на положителната организация по защитата за предходната година не е записана нито една кражба на череши в района, сподели старши комисар Елиан Стамболийски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР