20 съоръжения са разположени върху морски плаж Слънчев бряг –

...
20 съоръжения са разположени върху морски плаж Слънчев бряг –
Коментари Харесай

20 съоръжения на плаж в Слънчев бряг поставени без одобрение, премахват ги

20 уреди са ситуирани върх у морски плаж „ Слънчев бряг – юг “ без да са планувани с утвърдената от министъра на туризма скица . Това сочат резултатите от инспекция на специалисти от Министерството на туризма и ДНСК предходната седмица, оповестяват от ведомството, отговарящо за туризма.

За тези уреди не са издавани и позволения за слагане от основния проектант на община Несебър, по информация на присъстващите чиновници на общината. Сред обектите, които са ситуирани без нужните утвърждения са лампи, паркинги, навеси, бариери, волейболно игрище, трибуни, детски пясъчник, алея за транспортна връзка и др.Всички уреди, които не са включени в утвърдената скица от министъра на туризма и са сложени без позволение на основния проектант, би трябвало да бъдат отстранени.



Експертите са инспектирали и петте увеселителни заведения на плажа
: THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM. Те дават отговор на плануваните в схемата настройка в проект и местоположение.

Ежегодно през дейния летен сезон се прави и премерване от лицензирани геодезисти на площите на преместваемите обекти и спомагателните търговски площи към тях на територията на морските плажове.



Предстои в интервала юли-август  да се измерят площите на поставените обекти на плаж „ Слънчев бряг – юг “. В случай че бъдат открити нарушавания, от министерството ще се подхващат дейности за отстраняването им посредством наставления към концесионера. Ако той не предприеме нужните дейности, нарушаванията ще се отстранят със заповед на кмета на община Несебър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР