20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба

...
20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба
Коментари Харесай

Пенсионери от Ценово се ограмотяват в информационните технологии

20 пенсионери от Ценово влязоха в залата на интернет клуба като първолаци в класната стая. Притеснени и малко по малко те овладяват тънкостите на компютърната просветеност. Те са разпределени в две групи и всеки ден в продължение на няколко седмици ще посещават интернет центъра в НЧ „ Христо Ботев “. Предвидено е образованието да бъде с дълготрайност от 20 образователни часа и е изцяло гратис за хората от третата възраст. Проектът по стратегия „ Интернет за всички “ се организира единствено в пет обитаеми места в страната и обгръща 100 души. Инициативата се осъществя с поддръжката на Асоциация „ Съвременни читалища “.
„ Обучението е приспособено и съобразено с потребностите и уменията на възрастните хора. По време на курса те ще преминат през четири съществени модула за работа с интернет “, посочи обучителят на групата и началник на интернет центъра Ниази Акифов.
Постепенно дамите и мъжете с посребрели коси ще се срещнат с компютърната техника, ще придобият съществени умения да работят с интернет и да употребяват мобилни устройства. Курсистите ще бъдат осведомени и с най-важните условия за онлайн сигурност. „ Почти всички членове на Пенсионерски клуб „ Млади сърца “ изявиха предпочитание да се включат в образованието. На множеството от тях децата им са разпилени в огромните градове, или са на гурбет в чужбина. След курса връзката сред деца и родители ще бъде доста по-лесна “, сподели председателката на клуба Румяна Иванова.
По време на образованието всички участници ще си създадат регистрация на лична е-поща и ще придобият умения за работа в обществените мрежи.
„ Истинско наслаждение е да проследиш новините в развиване или да получиш повече информация за въпроси, които те вълнуват и интересуват. Вече ще се опитам до открия състуденти и другари отпреди повече от четиридесет години. Никак не е маловажно, че компютърът може да се окаже и добър асистент в домакинската ми работа – да открия нови кулинарни предписания и препоръки за персоналното стопанство “, показа първите си усещания някогашната учителка Пенка Петрова.
Любопитен факт е, че множеството от искащите са дами.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР