20% от населението боледува от тревожните и депресивни разстройства във

...
20% от населението боледува от тревожните и депресивни разстройства във
Коментари Харесай

Експерт: 20% от населението боледува от тревожни и депресивни разстройства

20% от популацията боледува от тревожните и депресивни разстройства във типа от лека до умерена степен на тежест. Тежките влизат в групата на огромното депресивно разстройство и са в друга група. Това споделя пред Агенция „ Фокус “ доктор Владимир Наков, основен специалист по психологично здраве от Национален център по публично здраве и разбори (НЦОЗА), за най-честите психологични разстройства и основаването на указател за психологично болните.

„ Те могат да бъдат сполучливо амбулаторно лекувани. А най-честата диагноза в центровете за психологично здраве са пациенти, които са с диагноза шизофрения - близо 40%. Това е първата група болести, защото това не е единствено едно заболяване, а група от болести.
 
Следващото най-често срещано заболяване е разстройството на настроението или така наречен афективни разстройства, като те са към 20% “, съобщи доктор Владимир Наков, като акцентира, че към 2/3 от хората, които постъпват в центровете за психологично здраве имат подобен вид проблеми. „ Това са така наречен тежки психологични разстройства или психози - шизофрения или биполярно психологично разстройство. В биполярното психологично разстройство са включени и депресивните разстройства “, добави още той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР