20% от ковид тестовете са положителни. Това съобщи пулмологът и

...
20% от ковид тестовете са положителни. Това съобщи пулмологът и
Коментари Харесай

Симидчиев: Без профилактика ковид ще нарасне много бързо и болниците отново ще бъдат заети


20% от коронавирус тестванията са позитивни. Това заяви пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор пред Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 824
" Колкото повече проби се вършат, толкоз повече позитивни ще бъдат ", уточни той.

По думите на доктор Симидчиев сега се вършат към 5000 теста дневно, най-вече на хора със симтоматика.

" Със сигурност е добре да има по-масово тестване, с цел да знаем какво е разпространяването и кои са горещите места, тъй като към горещите точки може да се ползват леко по-различни ограничения, малко повече профилактика на разпространяването ", съобщи той.

Според пулмолога е нужна профилактика - задоволително рано да бъдат подхванати ограничения, които да намалят скоростта на разпространяване на ковид. " Ако ние оставим вируса да си прави това, което постоянно си е правил, той ще нарасне доста бързо и лечебните заведения още веднъж ще бъдат заети ", изясни той.

Симидчиев сподели още, че в последните две седмици се следи повишаване на 14-дневната заболеваемост в границите на 130-140%. Според него вероятно регистрираните са към една трета от всички случаи на ковид.

направи и прогноза за идващите месеци: " Към военната, към продоволствената, към икономическата рецесия ще прибавим и политическа рецесия. Засега наподобява много безалтернативно пътечката в тази посока. Знаете, че политическата рецесия върви с усложняване на всички останали рецесии. При неналичието на съответно водачество в нашето общество, и опазването на здравето, и обществената активност, и военната активност, всички тези действия ще бъдат разтърсени. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР