20 организации, обединени в гражданска група Бетономорие настояват президентът да

...
20 организации, обединени в гражданска група Бетономорие настояват президентът да
Коментари Харесай

20 организации настояват за президентско вето върху закона за Черноморието

20 организации, обединени в гражданска група " Бетономорие " упорстват президентът да наложи несъгласие върху измененията в закона за Черноморското крайбрежие. Те внесоха през днешния ден в президентството настояването си. Според тях гласуваните текстове по никакъв метод не защищават крайбрежието от презастрояване.


Одобрените ремонти в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие на процедура не разрешават свободното къмпингуване, споделят от група " Бетономорие ", без в това време да пазят всички дюни от увреждане.
Мирослава Петрова - Гражданска група " Бетономорие ": Презастрояването, загрозяването и терорът по българското Черноморие продължава, т.е. българският жител няма свободен достъп до българското си море.
Промените в закона плануват палатки, кемпери и каравани да могат да се разполагат единствено в категорично избрани зони. Забранява се също по този начин разполагането на плажни такъми върху пясъчните дюни. Миналата седмица имаше серия от митинги на екологични организации, които считат, че няма ясни правила при какви случаи се постановат наказания на туристите.

 Гласуват дефинитивно закона за устройство на Черноморското крайбрежие Гласуват дефинитивно закона за устройство на Черноморското крайбрежие
Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оферират промени в закона за персоналните документи, които да обезпечат улеснен достъп до работа и обучение на лица с български произ...

От група " Бетономорие " упорстват за среща с президента.
Мирослава Петрова - Гражданска група " Бетономорие ": За да реализираме незабавни резултати, би трябвало и незабавна реакция от институциите. Не може повече да си затваряме очите.
Тази вечер доброволци събираха подписи в поддръжка на налагането на президентско несъгласие на измененията. В четвъртък пред президентството се провежда протестен лагер за несъгласие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР