20 нерегламентирани площадки за изгаряне на употребявани гуми и пластмаси

...
20 нерегламентирани площадки за изгаряне на употребявани гуми и пластмаси
Коментари Харесай

Екоинспектори откриха нерегламентирани площадки за изгаряне на гуми в Русе

20 нерегламентирани площадки за изгаряне на използвани гуми и пластмаси - множеството в общински терени - са разкрили при инспекции от Екоинспекцията в Русе. От дни те обикалят предприятията в източната промишлена зона на града поради зачестилите сигнали за замърсяване на въздуха. Голяма част от позвъняванията на жителите на тел.112 са за миризми на изгорели нефтопродукти.

 © Архив
Русенката Стефка Спасова споделя, че в последните седмици все по-често усеща неприятни миризми във въздуха. Според сигнали на жители, през почивните дни в три квартала на Русе - " Родина ", " Здравец - Север " и " Възраждане " е миришело на изгоряла пластмаса и на унищожени скотски боклуци.
Анелия Николова - шеф на дирекция " Превантивна активност " - Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе: В хода на нашите инспекции в събота установихме доста на брой мини депа, сметища на територията на град Русе, в това число и следи от скорошно изгаряне, запалване. На едно място видяхме насъбрани -може би - над стотина гуми - автомобилни, излезли от приложимост и други елементи от коли, като се вижда, че мястото се употребява за постоянно опожаряване, т.е. това е един евентуален източник на обгазяване на град Русе.
Извънредните инспекции на екоинспекцията ще продължат до края на седмицата в промишлени предприятия. За да се обясни обстановката със замърсяването на въздуха, кметът Пламен Стоилов е настоял пред екоминистерството да бъде изпратена спомагателна мобилна станция, която да мери индикаторите в атмосферата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР