20 млн. лв. са похарчени за 3 години за покупката

...
20 млн. лв. са похарчени за 3 години за покупката
Коментари Харесай

20 млн. лв. похарчени за пластмасови чаши в забавачките

20 млн. лева са изхарчени за 3 години за покупката на чаши за еднократна приложимост в детските градини у нас, което усилва замърсяването с пластмаси, оповестиха от Обществения център за околна среда и стабилно развиване (ОЦОСУР) във Варна, който организира акция „Аз предпочитам чаша за многократна употреба“. Целта й е пластмасовите чаши в забавачките да бъдат сменени с такива от инокс, гравирани с самостоятелно изображение за всяко дете.

Подкрепа за смяната деятелите ще търсят от здравното министерство, където ще показват данни от изследването си за генерирането на пластмасови боклуци. Никъде в Европа и Съединени американски щати не се употребява еднократна посуда в детските заведения, само че у нас инспектори от РЗИ издават устни заповеди на шефовете на забавачки да използват пластмасови чаши, заяви координаторът на акцията Сабина Максимова.

Според нея макар бюрократичните спънки осем детски градини, две от които са във Варна, към този момент са въвели екомодела и са закупили за възпитаниците си чаши от инокс. Печалбата от продажбите им се влага в изследвания и в акцията за предварителна защита на използването на пластмаса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР