20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от Министерството

...
20 млн. лева ще бъдат отпуснати по управляваната от Министерството
Коментари Харесай

Отпускат 20 млн.лв за медицински вертолети

20 млн. лв. ще бъдат отпуснати по ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година за доставка на вертолети за реакция при незабавни медицински случай и рецесии, написа aero-bg.com, като се базира на информация от ведомството. Решението е било взето на 24 септември от Управляващият орган на Оперативната стратегия, който е одобрил плановото предложение на Министерство на здравеопазването.

„ С плана за първи път в страната ще бъде въведена 24-часова услуга по обезпечаването на въздушен превоз на пациенти в незабавни положения до приемно лечебно заведение, както и за потребностите на трансплантацията в страната.

Проектното предложение планува и окомплектоване с нужното здравно съоръжение и електронни системи за връзка, навигация и ръководство. Ще се обезпечи и нужното образование на екипажа и на медицинските екипи за работа във въздуха.

С обезпечаването на модерни санитарни транспортни средства за превоз по въздух ще има опция за навременна диагностика, наблюдаване и лекуване в случаите, когато за реализирането на наземен превоз са нужни повече от 30 минути. Това ще помогне, в забележителна степен, за спасяването на живота на пациенти в сериозно положение и ще увеличи потенциала за реакция при пораждане на бедствия, повреди или произшествия. ”, оповестяват още от Министерството на районното развиване и благоустройството.

През февруари 2020 година държавното управление даде обещание да купи медицински вертолети с пари от оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 ". Тогава бе казано, че се цели покупката на два вертолета, а в днешното известие се приказва за вертолети в множествено число, поше още Aero-bg.com.

Междувременно бе извършено пазарна консултация по отношение на осъществяване на социална поръчка с предмет: „ Закупуване на два броя санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР