20 минути за голямото чудо в 32 СУ и нито

...
20 минути за голямото чудо в 32 СУ и нито
Коментари Харесай

Първо тестване в училище през обектива на Труд

20 минути за " огромното знамение " в 32 СУ и нито един положителен за ковид
В шест часа сутринта започнаха работа в столичното приблизително учебно заведение " Св. Климент Охридски ". Първо на тест със секрет от носа минаха хигиенистките и техническият личен състав. След тях бяха тествани учителите на девет паралелки с третокласници и четвъртокласници.

Около 7:50 ч. учениците към този момент влизаха по класните стаи. От 4 е клас, управителен от госпожа Иванка Николова, в учебно заведение пристигнаха съвсем всички възпитаници. За тестването на децата имаше трима доброволци родители, които спомагаха за по-бързо разпределяне на материали, разопаковане на пликчетата и за затваряне на контейнерчетата. Децата изгледаха видео с инструкцията и след това под управлението на госпожа Николова напълно умерено приключиха цялата процедура за тестването със слюнка единствено за двадесет минути.

Накрая на теста учителката почерпи доброволците родители, тъй като се оказа, че има рожден ден и часът стартира в 8:25 ч.

От близо 130 учители и чиновници на столичното 32 СУ с преподаване на непознати езици с ваксина са съвсем половината от състава му. Директорката на образователното заведение госпожа Нели Костова показа особено за в. " Труд ", че имунизираните чиновници стават повече, а най-интересното от нейните наблюдения е, че измежду чистачките броят на имунизирани е най-нисък, след това са началните учители, а най-голям % на имунизирани има измежду учителите в горните класове.

" Миналата година аз и няколко сътрудници се заразихме и преболедувахме. Аз изкарах доста тежко заболяването, само че най-страшното е, че наша колежка на 55 година, без никакви хронични заболявания, умря. Тази покруса повлия на сътрудниците да се имунизират, въпреки и някои от тях още да демонстрират неразбираема непримиримост против имунизациите. За нас е проблематично обезпечаването на средства за закупуването на идващите партиди от проби и нека тези пари да се намерят ", сподели госпожа Костова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР