20 лв. на ден ще струва паркирането близо до плажа

...
20 лв. на ден ще струва паркирането близо до плажа
Коментари Харесай

20 лв. за паркиране до морето в Албена

20 лева дневно ще коства паркирането покрай плажа в Албена това лято. Солената цена има за цел по натурален път да ограничи до най-малко автомобилното придвижване в така наречен зелена екозона в курорта.

Пристигащите с коли туристи, както и пристигналите единствено за плажа, имат гратисен интервал от половин час, през който да разтоварят багаж и пасажери и да се върнат до някой от буферните паркинги с над 2000 места. Част от тях – край пътя за Балчик, са безвъзмездни. Във вътрешността на комплекса цената е 10 лева дневно, а на автогарата – 5 лева Оттам до плажовете има безвъзмездни електрически бусове, а връзката с хотелите в парковата зона става посредством ескалатори. Първият бе пуснат предишното лято, а вторият ще бъде инсталиран за този сезон. Съоръженията ще работят непрекъснато и без такса.

Друг вид за транспорт на територията на курорта са туристическите влакчета, които возят за 3 лева или наемането на електрически колички и колела. За лятото ще бъде разширена пешеходната зона по централната алея, а в резерват “Балтата ” в южната част на комплекса ще бъде обособена екопътека.
“Целта ни е до 3-5 година в Албена съвсем да не влизат коли, с цел да изпъкнат прелестите на природата ”, разяснява изпълнителният шеф на “Албена ” АД Красимир Станев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР