20 лица с умствени затруднения от Центъра за социална интеграция

...
20 лица с умствени затруднения от Центъра за социална интеграция
Коментари Харесай

Еко лагер зарадва 20 лица с умствени затруднения от Варна

20 лица с умствени усложнения от Центъра за обществена интеграция и рехабилитация във Варна имаха опция да вземат участие в пет дневен еко-лагер под надпис: Чист сят-сбъдната фантазия!

Инициативата се осъществя от Сдружение за поддръжка на лица с умствени усложнения -Варна с финансовата поддръжка на Обществен дарителски фонд за Варна.

В рамките на еко-лагера лицата с умствени усложнения от ЦСРИ Варна дружно със свои съидейници от Дневен център за лица с увреждания-Димитровград сътвориха своя чиста и приветлива еко пътека, като демонстрираха пред обществото една друга страна на хората с интелектуални усложнения.

Те проведоха и главно разчистване на най-стария парк в Димитровград “Н.Й. Вапцаров “.

Участниците в еко лагера обогатиха своята духовна просвета като посетиха неповторимите по рода си фрески в Александровската Гробница и Музеят на тракийското изкуство в Източните Родопи, Историческият музей и Регионалната детска библиотека в Димитровград, както и още доста забавни кътчета показващи българския обичай и традиции.

Получиха късмет да поддържат връзка с природата и сами да оценят и схванат силата и въздействието на своето дело.
„ Чист свят-сбъдната фантазия! “ е един от трите плана, които се осъществят с помощта на помощта на донори и на Фондация Работилница за цивилен начинания по време на годишния Дарителски кръг за Варна, състоял се през месец февруари в морската ни столица.

Дарителският кръг е самодейност на Обществен фонд за Варна, която събира на едно място донори и организации, които желаят да осъществят своите дела. Научете повече за нашата активност на www.odfv.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР