20 лева глоба ще отнася всеки шофьор, който лепи стикер

...
20 лева глоба ще отнася всеки шофьор, който лепи стикер
Коментари Харесай

Ново 20! Глоба за всеки шофьор, които има това на колата си

20 лв. санкция ще отнася всеки водач, който лепи стикер върху автомобила си. Причината е, че в действие са влезнали промени в Наредбата за регистрацията, доклада, стартирането от придвижване и прекъсването от придвижване на моторни транспортни средства и на ремаркетата, теглени от тях, с които се „ не разрешава изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС “, оповестява „ Телеграф “.

Сред нарушителите съгласно КАТ са даже коли на Спешна помощ. Причината е, че на задните странични прозорци на някой от колите има надписи „ 112 “, макар че това не е разрешено.

Возилата на тол полицията също са с картинки, числа и букви под формата на стикери на стъклата откъм гърба.

„ Всичките са за глоба от КАТ, тъй като са в нарушаване на наредбата “, разясниха пътни служители на реда. В обсега на органите на реда попадат и стотици рекламни коли, които разпространяват активността си посредством надписи по возилата.

Санкцията а сходно нарушение е в размер на 20 лв. по член 185 в Закона за придвижване по пътищата, прецизираха униформените.

Според наредбата на Министерство на вътрешните работи водачите не би трябвало да си поставят по прозорците на колите даже лепенки с надписи „ Бебе в колата “ или „ Млад водач “ и биха могли да бъдат осъдени за това.

„ Това на процедура не се случва. Единични са сходни наказания и то, в случай че има борба сред полиция и спрения за инспекция лидер “, признаха от КАТ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР