20-кратният шампион в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер потвърди

...
20-кратният шампион в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер потвърди
Коментари Харесай

Федерер се завръща на клей в Мадрид

20-кратният първенец в шампионатите от Големия Шлем Роджър Федерер удостовери присъединяване си в тазгодишното издание на конкуренцията в Мадрид, завръщайки се за първи път на клей след двугодишно неявяване. Швейцарският маестро не е играл на шампионат след загубата си от гръцкия гений Стефанос Циципас в осминафиналите на Аустрелиън Оупън през януари.

Федерер, чиято единствена купа от Ролан Гарос пристигна през 2009, избра да пропусне последните два сезона на алената настилка, с цел да облекчи графика си. 37-годишният швейцарец е вторият най-успешен състезател в историята на шампионата в Мадрид, като само,,Краля на клея “ Рафаел Надал има повече трофеи от него в испанската столица, печелейки три трофея през 2006, 2009 и 2012.

,,За никого не е загадка, че Федерер е един от най-хубавите тенисисти на всички времена “, съобщи турнирният шеф Фелисиано Лопес в свое изказване.,,Щастливи сме от завръщането му в Мадрид, тъй като това е същински подарък за шампионата, само че най-много това е късмет за всички почитатели да видят неповторим състезател на,,Каха Магика “. Неговото завръщане и присъединяване на Джокович и Надал ще направи конкуренцията невъзможна за пропускане “, приключи той. Очаква се международният номер 1 Новак Джокович и 11-кратният първенец на Ролан Гарос Надал също да вземат участие в Мадрид, като шампионатът ще се организира сред 3-12 май. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР