20 конгресмени от Републиканската партия внесоха законопроект за повторно въвеждане

...
20 конгресмени от Републиканската партия внесоха законопроект за повторно въвеждане
Коментари Харесай

САЩ може да въведат нови санкции срещу Иран

20 конгресмени от Републиканската партия внесоха законопроект за наново въвеждане на наказания против Иран, заяви ТАСС.

Според текста ограниченията, които отпаднаха през януари 2016 година, би трябвало да влязат още веднъж в действие, в случай че Иран продължи да създава и изпитва балистични ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави, или да основава инфраструктура за производството на уран или плутоний за оръжия.  

За мотив за нови наказания може да се употребява и отводът на иранските управляващи да позволен интернационалните инспекции на нуклеарните и военните си обекти, в това число при непланирани инспекции.

Законопроектът задължава президента Доналд Тръмп да уведомява конгреса на всеки 90 дни, че Иран не основава нуклеарно оръжие и ракети и позволява инспекторите на военните обекти. Ако Тръмп не го направи, режимът на наказания ще бъде възобновен.

Отделно в текста са планувани рестрикции за нарушаването на човешките права в ислямската република и поддръжката на локалните управляващи за тероризма. В момента предходните наказания не престават да работят във връзка с Корпуса на стражите на ислямската гражданска война – елитната иранска войска. Конгресмените оферират те да бъдат разширени.

На 12 януари президентът Тръмп съобщи, че удължава за финален път замразяването на глобите против Иран. Той разгласи, че Съединени американски щати желаят допълнение към иранската договорка и в случай че не стигне до единодушие с Техеран, ще скапват съглашението. По думите на Тръмп нуклеарното съглашение с Иран има „ ужасни дефекти “.

Сделката бе подписана във Виена през 2015 година сред Иран от една страна и Съединени американски щати, Русия, Китай, Англия, Франция и Германия, от друга. Тя включва отвод на Техеран от производството на плутоний за оръжие и редуциране на количествата обогатен уран, които има, против рухване на интернационалните наказания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР