20 къщи останаха без покриви на територията на община Аксаково,

...
20 къщи останаха без покриви на територията на община Аксаково,
Коментари Харесай

След бурята във Варненско: 40 къщи без покриви, щетите още се описват

„ 20 къщи останаха без покриви на територията на община Аксаково, 12 къщи в Куманово и 8 в Климентово. И през днешния ден ще продължат да се разказват вредите. Ще бъдат отпуснати еднократни помощи в размер на 325 лв.. Само едно семейство е останало без жилище, само че е обезпечено място, където да обитава. Така че все още нямаме бедстващи хора ”.

Това съобщи пред " Нова телевизия " регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, който следи обстановката във Варна след изобилния дъжд, който през вчерашния ден наводни центъра на града. В близките селища обаче, където вилня малко торнадо, към момента има проблеми.

„ След всяко злополучие, има и рецесия. Създаде се спешна обстановка. Но с цел да разгласи регионалният шеф рецесия, би трябвало да има бедствено състояние на територията на най-малко две общини. Въпреки това общините могат да аплайват за помощи към Комисията за бедствия и повреди, в случай че има нанесени материални вреди върху инфраструктурата или публичните здания ”, добави регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

Дъждът обаче е предизвикал съществени провали върху инфраструктурата на българските железници.

„ От голямото количество дъжд, което се изля през вчерашния ден във Варна, проточният канал, минаващ под влаковите релси, не можа да побере цялата вода. Днес би трябвало да съберем щаба, с цел да се реши по какъв начин могат да се отточат дъждовните води. И може би би трябвало да се мисли за различен маршрут на канала ”, сподели още регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.

По думите му калта, нанесена от преваляванията, към този момент е отстранена от влаковите релси и влаковете са пуснати отчасти да минават.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР