20 жалби са образувани за строителството на скоростния път Видин

...
20 жалби са образувани за строителството на скоростния път Видин
Коментари Харесай

Атакуват с 20 жалби строителството на скоростния път Видин - Ботевград

20 тъжби са формирани за строителството на скоростния път Видин - Ботевград, оповестиха от Административния съд в крайдунавския град.
След 31 юли 2020г. няма постъпили нови тъжби против Решение № 410/19.06.2020г. на Министерския съвет на Република България за отчуждаване на парцели - частна благосъстоятелност за създаване на Обект „ Модернизация на сектор от основен път I-1/Е-79/ “Видин-Ботевград “.
Делата, по които съдът е постановил решения и е отхвърлил жалбите на оспорващите размерите на избраните им компенсации за отчуждените парцели и/или елементи от тях са 10.
По 5 от делата, касаещи аграрни парцели, находящи се в землището на село Ивановци и по 1 дело касаещо аграрни парцел, находящо се в землището на Видин, съдът е изменил Решение № 410/19.06.2020г. на Министерския съвет на Република България, като е почел отчасти жалбите и е нараснал размера на паричното обезщетение за претендираните парцели. Решенията на съда по тези производства са дефинитивни.
Прекратените по молби на жалбоподателите каузи са 2, определенията, на които подлежат на обжалване с частна тъжба пред Върховен административен съд в 7-дневен от известието на страните.
Предстои съдът да се произнесе по останалите 2 административни каузи, в период от 7 дни след оповестяването им за решение.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР