20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати през първото

...
20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати през първото
Коментари Харесай

В Стара Загора отново премахват принудително излезли от употреба коли

20 излезли от приложимост автомобила са наложително отстранени през първото полугодие на годината от общински паркинги и междублокови пространства в Стара Загора. От общинската администрация оповестяват, че формираните преписки за излезли от приложимост моторни транспортни средства (МПС) тази година са повече от 150, от които над 90 са непринудено предадени в център за разкомплектоване. 
Проверки за такива МПС се правят постоянно, само че се приема и информация от жители за паркирани отдавна и във очевидно неприятно положение коли, без стикери за техническа редовност или без регистрационни табели. Сигналите могат да се подават на безплатния Горещ телефон на община Стара Загора - 0800 157 37. 
Според нормативната уредба в 14-дневен период от връчването на наставление притежателите на такива коли би трябвало да го реалокират - в частен парцел или на профилирана площадка за разкомплектоване. 
Периодично общината с  представители на бранш „ Пътна полиция “ и компанията, поддържаща площадката за разкомплектоване, от време на време правят мероприятия по репатриране на излезли от приложимост МПС, които са върху общинска или държавна благосъстоятелност и не са предадени непринудено в център за разкомплектоване. 
Дейностите по отнасяне и оползотворяване на тези коли са в осъществяване на Закона за ръководство на отпадъците и Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства. Площадката за разкомплектоване в Стара Загора е ситуирана в кв. „ Индустриален “, а за нея дава отговор „ ДК Софтрейд “ ЕООД. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР