20-годишният Любомир Янчев вероятно е най-младият предприемач в България, който

...
20-годишният Любомир Янчев вероятно е най-младият предприемач в България, който
Коментари Харесай

20-годишен българин вече спечели 1 млн. лв. инвестиция за стартъпа си


20-годишният Любомир Янчев евентуално е най-младият бизнесмен в България, който ще ръководи капитал от 1 милион лв.. Неговата компания Melissa Climate, която той основава още до момента в който е възпитаник, получи финансиране за развиване на непознати пазари, осведоми newtrend.bg.

Компанията, учредена преди година, създава и продава устройство за интернет надзор на климатици, което дава обещание до 25% икономисване от употребяваната сила. Българската компания получава своето финансиране от два капиталови фонда - Eleven, по европейската стратегия за развиване на дребен и междинен бизнес " Джереми ", както и от Rosslyn Capital - български капиталов фонд за развиване на по-късен стадий. Фирмата възнамерява да навлезе главно в Турция, Испания, Италия и Гърция, като най-големи пазари, само че ще продължи да продава и в България.

Българският екип създаде устройство, което разрешава ръководството на климатик от всяка точка на света. Всичко, което е належащо на потребителя е неговия смарт телефон. Устройството не изисква професионална апаратура и работи с всички марки и модели климатици. Базирайки се на местоположението на потребителя, Мелиса взема решение по кое време и по какъв начин да настройки температурата вкъщи. Например, когато потребителят не си е удома у дома, тя поддържа друга температура, а когато разбере, че се прибира, включва климатика.

Умният логаритъм разрешава до 25% понижаване на разноските за консумация на електрическа енергия на климатика.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР