20-годишният Любомир Петров редовно е малтретирал и психически, и физически

...
20-годишният Любомир Петров редовно е малтретирал и психически, и физически
Коментари Харесай

Преди да бъде убита, Краси отрязала мъжа си: Само през трупа ми!

 20-годишният Любомир Петров постоянно е малтретирал и душевен, и физически майката на двете си деца Красимира Куковска. 21-годишната жена бе открита мъртва в дома си в пловдивското село Бегово. Отначало бе обявено, че се е самоубила с въздушна пушка, след седмица разиграване на служителите на реда Любомир направи признания, че без да желае е прострелял обичаната си. 

Вчера обаче в Окръжен съд Пловдив, където се гледаше мярката му, стана ясно, че младият мъж е с преквалифицирано обвиняване - съзнателно ликвидиране в изискванията на домашно принуждение. От прокуратурата оповестиха, че е била направена сложна съдебно-медицинска и балистична експертиза. Тя демонстрира, че не е допустимо както Красимира и Любомир са се боричкали, както твърди той, пушката да е гръмнала и да я е умъртвила. Заради това убийството е преквалифицирано в съзнателно.

От свои източници " Блиц " научи, че очевидци са давали втрещяващи показания за издевателството, който Любомир е оказвал от много време над Красимира. Основните кавги и побоища са били поради пари. Има свидетелка, която ще удостовери, че малко преди убийството в банка в село Калояново Красимира и Любомир още веднъж са се скарали за пари. В банката мъжът е упорствал дамата да му извади генерално пълномощие, само че тя изрично е споделила: " Само през натрупа ми "!

Днес в Районен съд Пловдив се гледа дело със обществените служби, заведено по искане на бабата на Красимира - Дочка Колева. Въпреки възрастта си, дамата е подготвена дружно с щерка си - лелята на децата, да вземе и отгледа двете невръстни сирачета. Децата са на 2 години и на 6 месеца. Дочка показа паниката си, че правнучетата й се отглеждат от майката на Любомир, който остава в ареста. Тя желае да върне усмивките на децата и съобщи, че ще е бори за тях до последно.

Дочка, мъжът й и лелята имат право да виждам мъничетата единствено по половин час на месец, което съгласно роднините на Красимира е извънредно малко като време. Красимира и Любомир се срещнали преди няколко години. Тя живеела с родителите си в Бегово, той в прилежащото село Сухозем. Малко по-късно майката и бащата катастрофират тежко и дамата умира. Красимира остава да живее с татко си Делко, който е огромен арендатор с хиляди декари земя. Мъжът се разболява тежко и също умира. 

Още приживе той е уговарял щерка си да се откаже от тази обич. Казвал, че момчето не е за щерка му, че единствено я употребява за пари. Същото твърдели и всички познати и другари на девойката. Тя забременяла от Любомир, бащата бил склонен да отгледат детето, само че Красимира да се откаже от Любомир. Въпреки това момичето не послушало татко си. След като той умрял, Красимира останала сама на село, поела бизнеса на татко си. Всички нейни родственици живеят в Хисаря.

Именно от този миг на уязвимост се е възползвал златотърсачът Любомир. Роднини настояват, че още след раждането на първото дете са почнали проблемите. Красимира упорствала да се разделят, само че изплашен за имането, завещание от бащата на Красимира, Любомир направил второ дете. Преди време в изявление за " Блиц " бабата Дочка описа, че внучката й споделяла, че има възприятието, че фамилията на Любомир поставя някакви опиати в храната и напитките й. 

Близки и другари описват, че Любомир е харчел безсистемно големи суми-  за сбирки от скъпи часовници, за първокласни коли, за многочислени екскурзии зад граница. Не помагал въобще на майката на децата си, не работел, а единствено викал и хокал работиците на полето. Красимира се тормозила пред родственици, че ще стигнат до просешка сопа.

Седмица преди убийството момичето гони някогашния си обичан. Тогава се намесва майката на Любомир, която заплашва снаха си, че в случай че до два дни не се съберат със сина й, ще я унищожи - това е разказала Красимира на роднините си. Те считат, че убийството е било планувано и че Любомир има съучастници в неговото прикриване. Мярката за неотклонение на младия мъж ще се гледа в Апелативен съд на 1 декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР