20-годишният Кристиян Бойков, който бе арестуван преди дни с обвинение

...
20-годишният Кристиян Бойков, който бе арестуван преди дни с обвинение
Коментари Харесай

Кристиян Бойков: Получих нервен срив при ареста, а при разпита имаше леки заплахи. Не съм хаквал НАП

20-годишният Кристиян Бойков, който бе задържан преди дни с обвиняване за хакерска офанзива против Национална агенция за приходите, разяснява в утринния блок на БТВ обстановката към задържането си.

``
реклама

" Има защо да съм обезпокоен, поради това, че цяла България се е обърнала против мен. Конкретно за случая не се тормозя. Доста погрешна информация се изписа в последно време. Не съм аз индивидът, който разруши системата на Национална агенция за приходите, само че отхвърлям да давам данни от следствието, тъй като може да ме глобят.

Не бях навръх работното си място, пиех кафе на терасата. Но получих информация от колегите ми, че ще идват от ГДБОП. Бях запокчан, след това ми обясниха в резюме защо ме упрекват. Питах дали е нужно по този начин да ми поставят белезниците пред сътрудниците ми. Притесних се извънредно доста, даже получих нещо като нервозен срив. Но нищо не можех да кажа. Преди съм работил с хора от ГДБОП, познавах някои от тях, били сме на някои конференции. Около 7 часа продължиха разпитите. Един длъжностен и два персонални компютри са взели, всичко е криптирано. Да опишеш сходни доказателства, не е като като да опишеш нощ нож за местоппрестъпление ", сподели той.

" Стигнали са до мен, съгласно мен по някакъв сигнал. Може би офанзивата е съответно против компанията. Аз нямам човек, който да ме ненавижда и да има нещо срещу против мен. По-малко от 72 часа бях в ареста. Имаше съответно въпроси, които бяха много неуместни, имаше леки закани, нищо повече. Не мога да разясня с конкретика, всичко е разказано в протоколи и когато пристигна времето, съдията ще ги прочете. Аз реагирах умерено, въпреки че... въпреки всичко за един 20-годишен възпитаник пристигнаха 15 индивида, които бяха двойни колкото мен. Аз нямам какво да призная, тъй като съм почтен. Минаха ми всевъзможни мисли. Първоначално когато пристигнаха в офиса тези господа, ми пристигна на акъла най-лошото. Че е станало нещо с моите родители. Конкретно откакто бях арестуван ми стана ясно за какво го вършат ", разяснява още Бойков.

" Аз съм 20-годишен възпитаник, не съм магьосник, както ме е нарекъл господин Борисов. Тествам на другари нови уеб сайтове и други сходни неща. Отдавам прекомерно доста време на тези неща, които върша, видял съм доста за тези 20 години. Играя игри, изучавам в свободното си време, онлайн курсове виждам. Още не си давам сметка в какво съм замесен. Страхувам се. Семейството ми приема всичко умерено. Подкрепят ме. Страхувам се, тъй като нещата, които стават, ми се случват за първи път. Приятелката ми ме поддържа.  Взимам средностатисическа заплата за IT бранша. Живея с приятелката ми на квартира, работим и двамата ", добави Кристиян.

Той разкри, че е опитал да върви на работа в офиса в последните дни, само че не му се е получило, по тази причина - го правел от у дома. Дори имал да наваксва работа по планове, по които изостанал поради часовете в ареста.

Бойков призна още, че е правилно, че работи в постройката, където живее Владислав Горанов: " Да, там работя, само че компанията е на този адрес от доста време. Със сигурност обаче аз не пребивавам там, както се писа. Не виждам нищо неприятно в това. Това е все едно да кажат, че работя в един град с Бойко Борисов ".

" Моите данни не бих ги отключил, там ми е целия персонален живот и не желая да се разкрива. Имам право на това. Със сигурност ще продължа в същата сфера, само че не бих отишъл в държавния бранш ", приключи 20-годишният компютърен експерт.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР